Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zeljaana blog
Kako mi je nedavno bila 35.-a godišnjica mature i pod tim utiskom sam još uvek i kako slučajno naiđoh na jedan članak u vezi sa maturom,koji je napisala naša poznata autorka romana Boba Mojsilović,rešila sam da svoje utiske zajedno sa tim člankom podelim sa vama.Dakle,moja proslava mature je protekla onako kako se samo poželeti može.Svi su bili "skockani" i lepi,lepo smo se družili,sećali se svojih đačkih dana,anegdota,lepih uspomena.Do mene je sedeo neko ko mi je puno značio tokom tih godina,moja prva ljubav,koja je trajala sve do završetka četvorogodišnjeg školovanja.U to vreme,bili su samo nežni pogledi i ljubavne reči na ceduljicama.Ja sam njemu pisala:" Volim te i uvek ću te voleti ",i ta jedna rečenica je bila celo pismo.I on je meni pisao...Nismo mogli da se sastajemo van škole,jer su moji roditelji bili jako strogi po tom pitanju.Ali ja pamtim to vreme i tu ljubav,koja je iako je bila takoreći platonska,bila divna i nezaboravna.

A sad ću preći na taj već najavljen članak,koji će vam,nadam se, biti zanimljiviji za čitanje.

KUGUARI I KUGUARKE
Mirjana Bobić Mojsilović

Moj školski drug, zgodan čovek u najboljim godinama, posle dvadesetak godina tumaranja po džunglama na asfaltu, posle brojnih kratkotrajnih ljubavnih afera, koje je on sasvim sigurno doživljavao kao svoje intimne uspehe, na proslavi 35.godišnjice mature, ponosno nam nam je objavio da je napokon odlučio da se, što se kaže, skrasi, i da počne da vodi miran i staložen život, posvećen jednoj ženi sa kojom je odlučio da osnuje porodicu. Iako je već imao dvoje odrasle dece, i od ćerke upravo dobio i prvu unuku, ponovo je bio spreman, ali sada stvarno, da opet bude porodičan čovek.

Izabranica njegovog srca je samo tri godine starija od njegove ćerke. Ne krijući ponos, pokazivao nam je njihove selfije sa mora, sa skijanja i sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa. Lepa devojka koja ume da se slika. Bio je oduševljen što je neko od naših drugova primetio da njegova verenica izgleda kao Viktorijin anđeo, i malo se kiselo nasmejao kada je jedna duhovita drugarica poluglasno dobacila da joj nije jasno „zašto muškarci od žena očekuju da izgledaju kao Viktorijini anđeli, ako sami ne izgledaju kao manekeni Kalvina Klajna“. Nije bilo sumnje da se uz nju i njenu sliku i sam osećao mnogo mlađe, i da je kao i svi muškarci u krizi srednjih godina, verovao da za njega nova mladost tek počinje. Zanimljivo je kako je njegova priča bila dočekana skoro aplauzom, a moram priznati da mi je bilo divno videti ga tako iskreno i dečački zaljubljenog.

U isto vreme, na drugom kraju stola, naša drugarica, zubarka, dva puta razvedena, u jedanaest je objavila da mora da ide. Na vratima kafane, u crnoj kožnoj jakni, i sa naočarima za sunce, nataknutim poput rajfa na vrh glave, stajao je njen dečko. Mislim, i bukvalno je bio dečko – kratko joj je mahnuo, i ona je potrčala za njim. Razlika u godinama bila je vidljiva – dečko je stvarno izgledao kao dečko u odnosu na njenog bivšeg muža koga svi znamo – on ne dolazi na proslave mature poslednjih godina, jer se srećno oženio Ruskinjom od 30 godina i živi u Moskvi. Odmah pošto je izašla iz kafane sa svojim dečkom, bilo vidljivo i izvesno nezadovoljstvo na maturi. Gotovo da nije bilo osobe koja nije negativno prokomentarisala našu kuguarku iz razreda.
Muzika je treštala, pa me je mrzelo da pitam prisutne: Kako je moguće da danas, u 21. veku, imamo tolike dvostruke standarde?
Matorac koji je maznuo klinku, ćerkine generacije, smatra se nekom vrstom heroja, a žena koja šeta mladića je šta? Veštica?
A radi se samo o jednoj jednostavnoj stvari: svako ko se usudi da se zaljubljuje i da bude lud od ljubavi, jeste neki mali heroj današnjice.

Ili možda grešim? c/p
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ne dirajmo u ljubav,ljubav je svetinja *GIVE_HEART* *HEART*
#3, 03.07.2015 - 10:32
Srećni su oni koji se vole,godine nisu važne.
03.07.2015 - 14:59
Sve je tako ali mene tudja misljenja nikada nisu zanimala:))
Kod mene ne postoje granice ,godine ni limiti kada je ljubav u pitanju

kao ni zemlje, vere I ma sta drugo:)
Pa nek prica ko sta zeli
Samo neki ljudi sebe sprecavaju da budu srecni zbog predrasuda
Ljubim te
#2, 25.06.2015 - 22:34
Hvala na čitanju i komentaru.Ljubav ne zna za granice,granice su samo u našim glavama,a ako mnogo razmišljamo onda potiskujemo emocije i ljubav,koja je moguća tek kada otvorimo srce i pustimo da se sve dešava samo po sebi.
Pozdrav VELIKI
25.06.2015 - 22:58
acogrizli (54)
bas lepo
#1, 25.06.2015 - 12:29
25.06.2015 - 13:24