Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Burn blog

Momo Kapor - "Žena - domaćica"

U međuvremenu, postalo je nepristojno da žena za sebe kaže da je domaćica. Na pitanje "Čime se vi bavite, gospođo?" ona će se snebivati, zastati jedan dugi trenutak, pa tek onda izgovoriti to poražavajuće priznanje da je domaćica i da ne radi ništa drugo. U vreme kada su žene menadžeri, sekretarice, ministarke ili u najmanju ruku pi-arovi kojih ima mali milion, biti domaćica, koja ne radi ništa drugo, poražavajuće je priznanje o uzaludnosti života. A ima li ičega svetijeg od tog najčešćeg zanimanja u našim krajevima, od tog žrtvovanja karijere i taštine, da bi se služilo bližnjima sa ljubavlju koja je sve ređa u našim životima. Odlaziti na pijacu, birati prstima najbolje voće i povrće, smišljati za svaki dan nove obroke koji se neće ponavljati, a uz to voditi računa da se što manje potroši, kuvati, prati i peglati, čistiti kuću, držati je uvek blistavom i udobnom, plaćati račune za struju, vodu, grejanje i telefon, tražiti od muža sa nelagodom svakog dana pare za sve to, biti sekretar i pi-ar porodice, a često i lekar i negovateljica, uz to (povremeno) i ljubavnica, a pri tom reći u društvu da se ne bavite ničim, da ste samo domaćica za mene je pravi podvig ravan monaškom poslušanju.
Zato drage moje domaćice, kada vas one veštice - pi-arke dugih lakiranih nokata, pitaju čime se bavite, slobodno im recite: Bavim se onima koje volim.

http://www.citat.rs/odlomci.php?id=2310

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

NinaRichi (41)
'' kada si u radnom odnosu..radis samo taj jedan posao''
e ovo ne razumem...Jer, kada si u radnom odnosu radis i taj jedna posao i domacica si.
Bar vecina zena tako funkcionise..
Valjda je svaka zena u svojoj kuci domacica
#5, 09.07.2015 - 23:51
najteze je biti domacica...kada si domacica radis sve poslove.... kada si u radnom odnosu..radis samo taj jedan posao..domacica je casno zvanje...i naravno vredno postovanja...
#4, 09.07.2015 - 00:03
acogrizli (54)
mngo lepo !!!
#3, 08.07.2015 - 23:23
zeljaana (56)
Extra!Iako se žena izborila za svoja prava,da može biti ministar ili bilo šta što želi,zna se da njeno angažovanje u kući i porodici je nešto što se nikako ne može izbeći i što je od nesumnjivo velikog značaja.Dobra i vredna domaćica uvek ima posla,a to raditi sa puno ljubavi je vredno poštovanja!
#2, 08.07.2015 - 09:47
šta fali dobrim domaćicama?
#1, 07.07.2015 - 22:21