Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
suhoi blog

O Istini

Jednog su dana razbojnici oteli petogodišnjeg dječaka i spalili selo u komu je živio. Kad se otac vratio, vidio je zgarište i činilo mu se da je pougljenjeno dječje tijelo njegov sin. Plačući i čupajući kosu spalio je dječje tijelo, sakupio pepeo u jednu vrećicu i stalno je nosio sa sobom.
Jednog je dana, međutim, njegov pravi sin pobjegao od razbojnika i vratio se kući. Pokucao je na očeva vrata. Otac koji je još uvijek plakao i nosio vrećicu s pepelom sa sobom upitao je: "Tko je tamo?" "Tata, ja sam, tvoj sin . Otvori vrata."
Otac je mislio da se neki objestan dječak s njime šali. Viknuo mu je neka odlazi i nastavio je plakati. Dječak je uporno kucao, ali otac nije otvarao vrata. Nakon nekog vremena dječak je otišao. Otac i sin više se nikada nisu vidjeli.
Na kraju je Buda dodao: "Jednom negdje nešto smatrate istinom. Ako se toga previše držite, kada sama istina dođe na vaša vrata, nećete joj otvoriti".


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (54)
#3, 12.07.2015 - 21:25
bojanaaaaa (34)
"Jednom negdje nešto smatrate istinom. Ako se toga previše držite, kada sama istina dođe na vaša vrata, nećete joj otvoriti". - kako dobra stvar
#2, 12.07.2015 - 00:12
To se na srpskom kaze, oci mogu da vide samo ono sto ocekuju da se moze videti .
Oni koji ocekuju sve, njih zovu materijal za metafizicare, a ostalo ti je manje ili vise predrasudna raja...Iliti prorocanstvo , narod nece videti Hrista kad drugi put bude medju njima.
#1, 11.07.2015 - 23:45
11.07.2015 - 23:54