Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ALFA-X-MEN blog

Voleo bih da postoji daljinski upravljač sa kojim bi mogli da upravljamo svojim životom kao što to radimo sa filmovima kada ih pustimo na DVD uređaje. Naš život I jeste kao film a daljinski bi nam dobro došao za neke stvari.

NPR: kada život ide normalnim i uobičajenim tokom na daljinskom bi bila aktivna opcija play. Kada bi naišao trenutak kada treba da se odigra neka teška, tužna situacija iskoristili bi opciju stop...premotali unapred pa ponovo pustili play i na taj način preskočili taj nepoželjan deo. Reklo bi se da je to super stvar. Sa druge strane sve one lepe trenutke bi mogli da usporimo....premotamo 1...2..10 puta. Ali i ta teža strana je sastavni deo života. Bojim se ako bi nju premotavali i preskakali da bi osećali kao da nam nedotaje deo nas.

Na kraju možda je ipak bolje nemati daljinski života, ali ideja je bila zanimljiva zar ne. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Добро би било имати га рецимо недељу дана годишње, мало се забављати с тим и онда дође НАСА и каже: "Прошло недељу дана, врати даљински!" Онда га добијеш опет следеће године и тако сваке године само једну недељу, седам ноћи, седам дана... Иначе кад би им'о даљински стално, сморио би се вероватно.
#9, 21.07.2015 - 18:26
Citati prvo deo koji pocinje @gibson1, potom drugi deo.
#8, 20.07.2015 - 13:58
Postoji analogan primer sa crvotocinama u svemiru o kojima postoji dosta interpretacija, medjutim, malo je mesta ovde za objasnjenje. Kada je rec o zakrivljenosti prostora i vremena i opstom teorijom relativnosti Ajnstajna, koga pominjes, to nema nikakve direktne povezanosti sa vremeplovom, naprotiv, postoje konsekvence koje slede poput relativistickih efekata, usporenja vremena pri brzinama bliskim ili identicnim brzinama elektromagnetnih talasa i svetlosti, ali nikada nisu potvrdjene, a zapravo su samo teorijski model. Naucnik koga pominjes, Kozirjev, jeste radio ekperimente sa ogledalima, ali to ne samo da prevazilazi naucne modele objasnjenja, vec zalazi u ezoteriju, doduse uspesni rezultati eksperimenata nisu potvrdjeni. Kozirjev je autor avangardne teorije o vremenu koje izjednacava sa odredjenim energetskim formama, sto je prilicno protivrecan cin, izjednacavati apsolutnu kategoriju Kosmosa sa pojedinacnim relacijama ili "formama" dogadjaja. Pre nekoliko godina sam objavio jedan rad u kome sam naznacio koncept visedimenzionalnog vremena, kasnije sam poslao poruku poznatom Icaku Barsu da sam rad objavio nekoliko godina pre zvanicnog rada njegovog tima u kome zagovaraju slican teorijski model, u kome sam objasnjavao proslost, sadasnjost i buducnost poput jedne dimenzije vremena, visedimenzionalna priroda vremena prevazilazi tok dogadjaja koji su blisku ljudskom razumu. Mnogi su cinili gresku smatrajuci da trijada ljudskog sagledavanja cini sustinu vremena.
#7, 20.07.2015 - 12:06
@gibson1 - Teorijski model definisanja "vremeplova" ne postoji, analizirajuci konceptualna objasnjenja, gotovo je nemoguce zasnovati konacan teorijski obrazac, koji bi objasnjavao paradokse a priori menjanja sleda dogadjaja, reverzibilni sled promena, paradokse promena dogadjaja pre konstruisanja vremeplova, problemi koji se javljaju u ovom aspektu jesu u ogromnom broju i cine celinu logickih, cak metafizickih, problema. To je razlog zbog cega je sam pojam "vremeplova" u aspektu znacenja funkcionalnosti masine i problema koji slede njenim funkcionisanjem neobjasnjiv, dakle, pojam je moguce koristiti u intiuitivnom aspektu razumevanja, ali o konacnom modelu objasnjenja jeste nemoguce govoriti. Veliki je broj slucajeva koriscenja odredjenog pojma u iskljucenju konkretnog sadrzaja kojim moze biti objasnjen. Nekoliko je primera; brojni naucnici i ljudi koriste hipoteticki model teleportacije materije, kada se zahteva definisanje aspekata teleportacije, ne postoji konkretna definicija pojma, odredjeni tvrde da je rec o izuzetno velikoj brzini "prebacivanja" materijalnog objekta sa jednog polozaja u prostor-vremenu u drugi, udaljen, odredjen broj njih zagovara "trenutno" prebacivanje objekata, ukoliko se zatrazi od njih objasnjenje trenutnog, to izostaje, jer je nemoguce objasniti dva konceptualno razlicita pojma "trenutnog", beskrajno malog u vremenskoj dimenziji i procesa kretanja u procesu "prebacivanja". Dodatni problem se javlja pokusajem definisanja fizickog objekta, svako ce reci to moze biti bilo koji predmet ili bice; problem nastaje u pokusaju definisanja koji parametri u celini objasnjavaju jedno bice, nije bitno da li je rec o zivom ili nezivom bicu, iz jednostavnog razloga, ukoliko zelimo da ga teleportujemo, masini koja bi trebalo da izvrsi teleportaciju moramo dati sve parametre koji odredjuju ono sto treba biti teleportovano, nauka se danas ne slaze da atomi to zapravo jesu u fundamentalnom aspektu.
#6, 20.07.2015 - 12:03
@gibson1 - zbog duzine komentara, morao sam podeliti tekst, a neprakticno je objavljivati zaseban blog.
#5, 20.07.2015 - 12:00
acogrizli (54)
vrlo lepo !!!
#4, 20.07.2015 - 07:48
zeljaana (56)
Pustiš film u glavi i setiš se lepih događaja,srećnih trenutaka,detinjstva i prvih ljubavi,starih dobrih vremena,one manje lepe stvari prepustiš zaboravu,ili se utešiš kako se taj nemili deo života srećno završio.
#3, 20.07.2015 - 07:36
@Gibson1 - Vremeplov ne postoji u teorijskom modelu, mada je pojam opsteprihvacen, koristi se u sirokom opsegu svakodnevne komunikacije. Koje su to "spiralne cevi" Rusi ispitivali?
#2, 19.07.2015 - 23:08
Sustinska lepota zivota jeste u njegovoj neponovljivosti; najtananiji zivotni trenuci, koji nam dusu krase, autenticna su potvrda svih nas i jezik posebnosti kojom zavaramo strah od beskraja kome se na kraju vracamo. Mogucnost premotavanja "loseg" ili "teskog" podrazumevalo bi nuznu raniju prozivljenost, poput "snimljenog" sadrzaja, premotavanje bi u tom slucaju bilo suvisno.To bi svakako narusilo neponovljivost loseg, a zivot prerastao u praznu zbirku bezlicnih, ugodnih, sekvenci.
#1, 19.07.2015 - 22:58