Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
piraterija blog
Otvorio sam ovu temu o kojoj ni u ludilu nece pisati silna udruzenja za borbu protiv nasilja nad zenama.
A koliko jednostranog tumacenja onda ima , necu ni da vam pominjem.
Kao da lubenicu opisujes kao zeleno voce tvrde kore potencijalnom kupcu.

Iznenadjen nekim odnosima i zakljucicima, postavio sam neka ozbiljna i neuobicajena pitanja prvo muskim poznanicima, a onda i zenama.
O njihovim vezama.


Ono sto je najcesce i najprimetljivije je da su zene preplasene od bilo kakvog signala da moze biti fizickog nasilja. A kao signal mogu tumaciti razlicite stvari.Manji deo njih ne poseze za fizickim nasiljem.Ali dobar deo poseze po nekom serviranom receptu da je to izraz zenine borbe za zeljeno kad ne moze na drugi nacin da razresi frustraciju i sukob. Vise nego ocigledni signali tada nisu signali nego dozvoljeni ispadi besa.

Ovo se cesto diskutuje i gura pod tepih, ali to nije ni blizu najstrasnijeg zakljucka u mom istrazivanju.

Sledece sto je doslo na red je mentalno nasilje.
Tu nastupa totalna patologija.
Ne samo da su svesno ili podsvesno ubedjene da su dobre u koristenju mentalnog nasilja u vezama, nego je najcrnje to sto veliki broj zena ima ZAHTEV da mentalno nasilje bude prisutno u vezi.
Od muskih poznanika, neko nije imao uopste, a ja sam imao dve veze gde zene nisu imale zahtev da mentalno nasilje bude prisutno u vezi. Od te dve veze u jednoj je majka devojke pocela da ubedjuje i plasira devojci tehnike za mentalno nasilje, jer je majka tako drzala u igri i kontroli svog supruga, inace dobrog coveka dobre naravi i bolesnog srca dok je majka bila lukava, a cerka ne i bila je vise na oca.
U bar polovini veza postoji ZAHTEV da mentalno nasilje bude deo veze.
Cesto je nesvesno, jer se to tumaci mogucnoscu da se zena izbori za svoje zahteve i potrebe, bez logickih argumenata nego preko tih "argumenata".
Ali postoji bas zahtev da to bude prisutno u vezi, i cim prepozna da ce to biti ispunjeno zena slobodnije ulazi u vezu. To je neverovatno kad posmatrate trenutke tih prelamanja, kad vidite koliko su znacajni a skoro nesvesni.

Narodna poslovica muskarac je glava a zena vrat je nekako nakaradno pretvorena u ideal za mentalno nasilje u vezi.
Skoro da mogu da kazem da je to nacionalni mentalitet.Kao sto je malo izrazeniji strah od fizickog nasilja kod zena koje dolaze sa sela, tako je izrazeniji i zahtev za prisustvom mentalnog nasilja u vezama. Nesto kao oslobodjenje i emancipacija ili bar proces potreban za to.
Kad se uvede u vezu mentalno nasilje onda oba igraca koriste to kako umeju i onda vise ne postoji ko je poceo prvi, nego se svi drze neceg sto je onaj drugi uradio pa oni kao odgovaraju.

Sledece nasilje na tapetu je bilo dushevno nasilje.
Culi ste za poznatu narodnu karakteristiku da zene nikako da izbiju iz glave zelju da muskarca promene, a samo neke to i uspeju. Ne postoji shvatanje da je to dushevno nasilje, menjanje sustinskih zelja neke osobe za ispunjenjem svoje dushe, svojih osnovnih ideja za srecu.Obicno ih nema puno, do 5,6 i neke izgledaju krupne, kao vaspitanje dece na odgovarajuci nacin, a druge sitne i nebitne, ali ni u ludilu nisu beznacajne za totalnu srecu.

Ako ovde ocekujete, kako bi logicki bilo da kazem da zbog masovnosti zahteva za mentalnim nasiljem u vezama od strane zena, da i kod dushevnog nasilja bude tako, e tu vec nije tako ostra neravnoteza.
I pored jasne poruke da je dushevno nasilje prisutno iz ugla zena, kroz tu ugradjenu teznju da oseti zadovoljstvo menjanjem karaktera muskarca i tim moze se reci patoloskim fetishem da cesto biva privucena bas situacijom da proba da menja muskarca, od mangupa do papucara, od prakticara do sebicnjaka i slicno...

Tacno je da je tu svuda prisutna strast za dushevnim nasiljem, a strast je a to je losa stvar.
Ali je dushevno nasilje jako prisutno i kod seljaka svalera , mangupa sa muske strane.
Oni koriste zahtev i potrebu zene za mentalnim nasiljem , ulaze jako obuceni za tu igru i kroz ljubavno iskustvo zvano trenje u ljubavi, stalno sitno sukobljavanje , oni uspesno menjaju i primenjuju dushevno nasilje nad svojim zenama.

Posto je zena frustraciono bice, jedna od posledica je sklonost zaljubljivanju u sopstvenu stvarnost, vidjenje svoje realnosti i zelja. Tu se dushevnim nasiljem moze zena totalno preoblikovati da nije ni nalik sebi a da bude svo vreme sretna, a ugradjeno to postoji kao teznja i kod nje.
Po neki od zahteva sa pocetka prezivi i manifestuje se kasnije u zivotu...dovodeci cesto do isplivavanja "nezrelosti" i "seljacizma" kako to narod zove zavisno od sfere gde se pojavi, kod emotivnog ili kod nacina ponasanja (gradjanin sa percima praziluka u dupetu).
Dushevno nasilje kod muskaraca u vecini slucajeva donosi nezadovoljstvo i pritajeni otpor, jer iako ima dosta muskaraca koji su takodje frustraciona bica (zavisi od detinjstva i ponesto od genetike) ima dosta muskaraca koji nisu frustraciona bica.
Rivalitet medju muskarcima kao nagonski donosi mnogo manju samozaljubljenost u svoju stvarnost nego kod zena , gde je dominantna frustracija iz frustriranog bica.

Cesto vidjam da kad se pomene sreca, stalno se cesljaju bas situacije dushevnog nasilja, a dushevno se nasilje nikad ne pomene.
Izgleda je debelo nevidljivo ljudima.
Kao nastavak , mnogo manje vazan, ali mnogo vise upotrebljiv i profitabilan, moze da se shvati isto ovo samo drustveno gledano.
Jer sklonost kao mentalnom nasilju je takodje ljudima primetljivija od dushevnog nasilja koje se nad njima vrsi, pa je moguce promeniti celu naciju a da ona sama ne primeti promenu na dushevnom planu vec iskljucivo na praksi i mentalnom planu, smes-ne smes, mozes-ne mozes.
Prakticnost dovede do zaborava zelis-ne zelis, zeleo si-ne zelis.Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Bucibu38 (42)
Teška ti bre ova psihologija
#2, 19.09.2015 - 21:00
acogrizli (54)
#1, 19.09.2015 - 14:57