Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Dora-Maar blog

Blogovski prostor jednog Internet portala ne mora nuzno da bude Konkurs za Pulicerovu nagradu iz oblasti knjizevnosti ,poezije i drugih vrsta krace i duze pisane reci ,slazem se apsolutno ali bi svako ko sebe vidi u tom domenu ozbiljne ili manje ozbiljne zabave morao da ima bar pored elementarno funkcionalne pismenosti bar minimum dobreog ukusa i da svojim nebuloznim textovima ne atakuje na osnovnu Inteligenciju koju poseduje dobar deo clanova ovoga sajta.

Ovo pisem iritirana blogovskim stanjem na Karikama u zadnjih nekoliko dana gde jedni te isti clanovi svakodnevno i viseslojno objavljuju svoja "umetnicka dostignuca" bez smisla i lisena elementarne logike i ukusa,

Znam ,neki ce poceti sa frazom o ukusima ne treba raspravljati ,ali se tu ne zavrsava sloboda zloupotrebe Blogovskog prostora .Jer ukus je nesto sa cime se rodis i nije Bozija sila ili Talent ,ukus je jedna od retkih stvari Koje u sebi mozemo da popravljamo sopstvenom nadogradnjom i Radom na sebi.

Taj dobar ukus na koji apelujem iu blogovskom prostoru zahteva Minimum ESTETSKE ,KULTURNE ,KNJIZEVNE ,SMISAONE ,DOKUMENTARNE VREDNOSTI I INTERPRETACIJE.

Bez osnovnih tragova navedenih u potrebama oto-normalnih citaca Blogovskih stranica prinudjeni smo Danima od jutra do mraka da citamo ovakve i slicne unose korisnika kojima su navedeni pojmovi tako svejedni da PISANJE U ETAR postaje PI*ANJE UZ VETAR sto ne samo da je kontraproduktivno nego jako zamara citace,,

Citat iz jednog od mnogobrojnih "umetnickih dela" istog autora.

"Crvene jagode pomesane sa malinom

Kao macka upinjes se u mojim mislima

Ostavljajuci crvenilo svoje istinske duse

I opet

Zanosno se drzis moje muskosti"

Sta bi Dante rekao na ovo..Pakao ,pa to ti je!

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

Naravno,ne treba biti suviše dosadan i ponavljati sve jedno isto, a publika koja čita oceniće i sama kvalitet po svom ukusu i merilima,što opet ne znači da je "sve na svom mestu" i ispravno napisano, ponekad je nesavršeno bolje i puno iskrenije od nekog savršeno uglađenog teksta.
Pozdrav za tebe Doro-Mar
#3, 23.10.2015 - 15:40
ne govorim o "savrsenom " zeljaana jer ovo nije ULUS ili sl..govorim o masi gluposti Koje ljudi objavljuju zamarajucim tempom bez obzira i samospoznaje o vrednosti ili bezvrednosti napisanog.
24.10.2015 - 04:47
acogrizli (54)
#2, 22.10.2015 - 23:17
pozdrav aco *ROSE*
23.10.2015 - 13:09
Valentinna (56)
"Najzad malo proze!!! Sreća da i pesnici ponekad spavaju...."ovo sam juče pokušala da proturim kao blog, ali, odbijeno je, uz obrazloženje da je prekratko za blog, pa sam to stavila kao svoj status, nadajući se da će oni, na koje se odnosi, biti dovoljno samokritični i prepoznati se.
#1, 22.10.2015 - 20:07
Haaaha ,lepo bi bilo kada bi ovi nasi Karikaski "pesnici " malo dremnuli ,mozda bi im se u snu "javilo"da je pisanje poezije za njih daleko kao nebo od zemlje ..ovako..ne mareci za ono da pamet ima granice i postuje ih al da i glupost nije time hendikepirana stancuju danonocno nebuloze sve jednu zescu od druge..!
23.10.2015 - 13:09