Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
anagarika blog

Život je danas po mojoj meri

Sve žene koje me znaju se vremenom upoznaju sa jednom verovatno tužnom istinom, koja se svodi da uvek između njih i društva ja biram svoje društvo. Ima u njemu raznoraznih tipova, žena nigde, sa kojima možeš ovako i onako ali sa kojima mi inspiracije i osmeha na licu nikada nemanjka. Moguće da nemam deskriptivno impresionističke sposobnosti da definišem šta je to unutar opšteg habitusa što me uveseljava ali to vam je nešto nalik onom nestvarnom osećaju koji izazivaju pojedine (sve) žene koje vam se nađu pred očima a vi počnete da otvarate usta, okupirajući na taj način njihov slušni aparat i primetite sutradan kako ste juče prevazišli sami sebe. Ovaj vrhunski osećaj samopouzdanja, samodopadljivosti i u neku ruku potvrde da uspevam da sporadično stvari izdignem iznad mere života, na koju se stvari uglavnom svode, me defakto ispunjava. Ovoga jutra sam ispunjen, a telesno se to reflektuje kroz blagi osećaj ustreptelosti, mada u velikoj meri nju prati i uznemireni stomak koji me muči cele noći a uzrok je pretpostavljam glupo neko čudo što u sredini ima šljivu. Pojma nemam kako se zove to tradicionalno jelo koje moja mama, ovog jutra poznatija krmača sprema, ali stoga znam da me je up

Sve žene koje me znaju se vremenom upoznaju sa jednom verovatno tužnom istinom, koja se svodi da uvek između njih i društva ja biram svoje društvo. Ima u njemu raznoraznih tipova, žena nigde, sa kojima možeš ovako i onako ali sa kojima mi inspiracije i osmeha na licu nikada nemanjka. Moguće da nemam deskriptivno impresionističke sposobnosti da definišem šta je to unutar opšteg habitusa što me uveseljava ali to vam je nešto nalik onom nestvarnom osećaju koji izazivaju pojedine (sve) žene koje vam se nađu pred očima a vi počnete da otvarate usta, okupirajući na taj način njihov slušni aparat i primetite sutradan kako ste juče prevazišli sami sebe. Ovaj vrhunski osećaj samopouzdanja, samodopadljivosti i u neku ruku potvrde da uspevam da sporadično stvari izdignem iznad mere života, na koju se stvari uglavnom svode, me defakto ispunjava. Ovoga jutra sam ispunjen, a telesno se to reflektuje kroz blagi osećaj ustreptelosti, mada u velikoj meri nju prati i uznemireni stomak koji me muči cele noći a uzrok je pretpostavljam glupo neko čudo što u sredini ima šljivu. Pojma nemam kako se zove to tradicionalno jelo koje moja mama, ovog jutra poznatija krmača sprema, ali stoga znam da me je upropastilo. Eto rešenja za sve one koji priželjkuju da im se pojave leptirići u stomaku a oni ih zaobizale u širokom luku.

Nego da se ja vratim današnjem danu. Izađem sinoć sa tim društvom kog sam toliko ’nahvalio’, izblebećem se, naravno u velikoj meri sprdajući se na sopstveni račun i račun najpodesnijeg genijalca u društvu za tako nešto, a potom nam se pridruže za stolom tri devojke koje zbiru nemaju više od 55. Ja u prvi mah upotpunosti nezainteresovan, što je z amene priznaću totalno čudno stanje, skoro žvizduckam, osvrćem se, buljim u Alisu Stojanović, i trudim se da da ispijam piće za pićem. A drugari kao drugari, blebeću i ostavljaju utisak kod mladih dama, koje uzgred sporadično nađu dobranih razloga da se poduže kikoću. Ja i dalje ćutim, osmatram kazaljke na svom novom IWC satu, i pitam se što ovi bralci troše ovoliko energije i upinju se da budu domišljati kada iovako večeras neće uvaliti nijednoj. Trte mrte, tate mate, rke koke, progovorim ja, dohvatim se jučerašnjeg tenisa, a jedna od njih tri planu, pojavi joj se sjaj u očima i priupita me. Sutra? Da sli si za to da se sutra nađemo na tenisu, ustaću kada god budeš želeo, ponela sam iz Amerike svoje rekvizite za tenis. Ja zabezegnut. Devojka je došla iz Amerike na kraći odmor i ponela torbu za tenis. Ona baš ima sve osnove da mi život danas učini neodoljivim. A da stvar bude još čudnija ja neposredno pre nego su nam se dotične pridružile kažem društvu da više neću pričati sa devojkama koje ne igraju tenis. Naravno slagao sam, ali je u svoj mojoj opsednutosti to zvučalo autentično, a ja kao od skora karakterna osoba tako bi nešto mogao u najavi da učinim da zaživi.

Itako, eto u mom telefonu njen broj, koji ću kroz koji minut da okrenem a drugari ustadoše jutros i otiđoše na svoje užasno dosadne ali odlično plaćene poslove. Kažem ja njima sinoc, sa sve tim svežim devojčicama koje bih penetrirao random odabirom, samo da nisam ono što danas jesam. A grozan sam čim to ne bih uradio.  Elem, kažem ja njima: Vi uspevate da svojim neosporno šarmersko konverzacijskim sposobnostima pridobijete pažnju naših večerašnjih sagovornica ali ja u svoj svojoj mrzovolji, odsutnosti i tunjavosti pomenem tenis, i evo mi Milicin broj u telefonu a njeno rame većeras i sutra uz moje.

 

Kažem vam, život je danas po mojoj meri!

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline anagarika (36)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa