Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zeljaana blog

BROD KOJI SE ZOVE "VOLETI" (c/p)

...

Što je čovek nego brod ljubavi, stvoren za putovanje tajnovitim okeanima kreacije koji se otkrivaju pred našim očima u trenutku kada ih napokon otvorimo i bez straha se zaputimo u nepoznato. Nikada lepota jednog broda ne može biti shvaćena u svojoj svojoj monumentalnosti ako njegova jedra ostanu skupljena u sigurnoj luci prosečnosti. Doista, sigurni lukobrani zaštite sakrice brod od vetrova i oluja koje sobom nosi svako putovanje. No, u toj luci, neće biti niti ushićenja otkrivanja niti zadovoljstva spoznaje. Jer, brod je stvoren za plovidu; samo kada se zaputi na tajnovite pučine koje sobom nose izazovi, otkriti će nove obale uspeha i sresti druge brodove koje nikada ne bi ugledao u luci.
Katkad, strahovite oluje straha i predrasuda lomiti će njegova jedra energije i bacati ga na mora razočarenja i izgubljenosti. No tada, nakon orkanskih vjetrova, koji su i pored sve svoje snage samo prolazna igra uma, ukazat će se bonaca sigurnosti i obzor će poprimiti neverojatnu lepotu beskonačnosti, jer brod ispunjava svrhu zbog koje je i sazdan. Putovati, putovati, putovati. Istraživati nove oceane i nove obale. Sve predivne predele i brodove koje nikada ne bi uočio kroz suženi vidokrug luke. Naš brod ljubavi upravljan je kako jedrima, tako i kormilom.
Energija, ono što je neprolazno u nama, ono što niti jedan orkan ljudske gluposti i nerazumevanja ne može skrenuti s puta manifestacije u realnosti uvijek je presudna snaga vetra koja puni naša jedra i potiskuje brod ljubavi na svako putovanje koje odaberemo. I niti jedna udaljenost nije nedohvatljiva i niti jedan cilj ne može ostati neotkriven. Jer, mi smo sami pogonsko gorivo tog vetra i neuništiva prirodna sila, samoobnavljajuća u svakom osmehu, svakom dodiru punom topline i u svakoj reči zahvalnosti i poticaja koje uputimo nakratko svakom brodu koji nas susretne na oceanu svijesti, plovi jedno vrijeme uporedo s nama, a kasnije se otisne na neke druge struje, osnažen i prelep za spoznaju da nije sam na pučini, da jedino putovanjem i susretima može uočiti svu svoju nevjerojatnu snagu i pronaći ono za čim traga. Obale ispunjenja.
Katkad, brodovi koji se susretnu na valovima, nošeni snagom vlastitih energija, prepoznaju jedni druge kao prelepi odraz istih jedara, istih savršenih linija palube i sličnih navigacijskih karata putovanja koje su zacrtane i prije samog stvaranja broda i udruženi stvore neuništivu armadu koja će pronaći put iz guste magle osamljenosti i zajedno zaobići opasne hridine sumnji i zabluda. Ovakvi brodovi pronalaze skrivena ostrva večnosti jer imaju istog kormilara. Taj kormilar, iskonski mornar svetlosti kojemu niti jedan ocean nije tajna, a niti jedna obala ostvarenja predaleka, naziva se ljubav. On će sigurnom rukom spoznaje usmjeriti energiju jedara uvijek u smeru koji je najpovoljniji i koji će svako putovanje učiniti neponovljivim zadovoljstvom i svaku plovidbu začiniti egzotičnim okusom avanture. Ovako zajedno, udruženi istom energijom i istim kormilarem, brodovi ispunjavaju temeljni cilj postavljen iz bića stvoritelja još dok je kreirao sve prelepe okeane svemira u dalekim praskozorjima stvaranja. Voleti.
A svega toga ne bi bilo da su brodovi ostali u lukama, sputani na privezištima čeličnim okovima straha....


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

dbbiksicom (51)
Zamisli

Kad zatvorim oči, onda sve vidim,
i zamisli - ničega se ne stidim.
Greške u životu stvarno su sitnica,
nesklad postupaka u vremenu i prostoru.
Svedoci postojanja – da smo nešto hteli.
Treba samo živeti a ne sažaljevati,
i lagati ove preostale dane.
Jer svaki je dan novo iskušenje,
Da li vedrinom ili svojom žestinom,
ili izneverenom suštinom.
Da više se loše sećamo,
nego što smo u stanju da osećamo.
Iskustvo ubija sposobnost,
spontanog donošenja i podnošenja odluka
Strah od prosečnosti u doslednosti,
samo kod neuzvraćenih ljubavi,
kad nedostaje vera
Nastanu najsmelija pesnička dela.


#5, 04.12.2016 - 21:20
Veoma lepo , tekst odise dubinom ali i onom savrsenom jednostavnoscu kojom govore probudjeni !
Da , ljubav ili osecamo ili ne , ne mozes osecati neciju ljubav ako se taj neko ne otvori na isti nacin tj. nema jednosmerne ljubavi ! Kada smo toga svesni onda smo svesni i da ljubavi ne treba da se plasimo , da ona uvek vodi ka radosti i lepoti !
Zivot je tok , zivot tece kroz nas a ne mi kroz zivot , ne smemo ga zaustavljati .... :)
#4, 17.12.2015 - 22:54
Drago mi je da ti se dopada tekst.Sviđa mi se tvoj komenar i tvoje razmišljanje.
Hvala ti
18.12.2015 - 07:41
MoBa63 (54)
Ljubav kao zveda vodilja preko burnih površina vodi nas ka mirno luci.Malo je onih koji prepoznaju svoju zvezdu.
#3, 17.12.2015 - 09:09
Baš tako...Pozdrav
18.12.2015 - 07:43
acogrizli (54)
#2, 16.12.2015 - 23:18
Hvala ti.Pozzz
17.12.2015 - 07:09
ELBA (54)
;-)
#1, 16.12.2015 - 20:33
Voleti je jednako sa plovidbom broda po okeanu, ka cilju, ka dalekoj luci, za koju su potrebne hrabrost, snaga i istrajnost, da se čvrsto drži kormilo i kontroliše pravac kretanja, uprkos vetrovima.
16.12.2015 - 20:59