Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mrmima blog
Mladi kralj Artur je uhvaćen i zatvoren od strane monarha susednog kraljevstva. Monarh ga je mogao ubiti, ali je bio dirnut mladalačke sreće Artura. Zato mu je ponudio slobodu, ukoliko mu da odgovor na veoma teško pitanje. Artur bi imao godinu dana da pronađe odgovor; ako posle godinu dana, on još uvek nije imao odgovor, bio bi ubijen.

Pitanje je glasilo: Šta žene zaista žele?


Takvo pitanje bi zbunilo čak i najmudrijeg čoveka, i mladom Arturu se činilo nemoguće pronaći odgovor. Pa, pošto je to bilo bolje od smrti, on je prihvatio predlog monarha. Vratio se u svoje kraljevstvo i počeo da ispituje svakoga: Princeze, prostitutke, sveštenike, mudrace, dvorsku ludu... Sve u svemu, razgovarao ja sa svima, ali niko nije mogao da mu da zadovoljavajući odgovor. Ono što mu je većina ljudi savetovala je da pita staru vešticu, jer samo ona bi mogla znati odgovor. Cena bi bila visoka, jer je veštica je bila poznata u celom kraljevstvu da skupo naplaćuje svoje usluge.

Poslednji dan u godini je stigao i Artur nije imao drugog izbora nego da razgovara sa vešticom. Pristala je da odgovor na njegovo pitanje, ali on bi morao najpre da prihvati cenu: Stara veštica htela je da se uda za Gavana, najplemenitijeg od vitezova okruglog stola i bliskog prijatelja Artura!

Mladi Artur je bio užasnut: ona je grbava i užasno odvratna, ima samo jedan zub, mirisala je na otpadne vode... On nikada nije video odvratnije stvorenje. On je odbio da natera svog prijatelja da je oženi i da se žrtvuje radi njega.

Gavan, saznavši za predlog, razgovarao je sa Arturom. On mu je rekao da ništa ne bi bila prevelika žrtva u odnosu na Arturov život i očuvanje Okruglog stola.

Dakle, njihovo venčanje je proglašeno i veštica je odgovorila Arthur pitanje: Ono što žena stvarno želi je da bude slobodna u upravljanju sopstvenog života.

Svi su odmah znali da je veštica izgovorila veliku istinu i da će Arturov život biti pošteđen. I tako je bilo. Monarh je poštedeo Arthur život i dao mu potpunu slobodu.

Venčanje Gavana i veštice je bilo grandiozno! Artur je bio rastrzan između olakšanja i teskobe. Gavan je, kao i uvek bio nežan i ljubazan. Stara veštica se pokazala u najgorem svetlu. Ona je jela rukama, podrigivala i prdela, i svima je bilo neprijatno.

Prva bračna noć je došla: Gavan, je teškom mukom ušao u spavaću sobu. A tamo! Najlepša žena koju je ikada video stajala je pred njim! Gavan bio zapanjen i pitao šta se dogodilo. Lepotica je odgovorila da pošto je on bio toliko dobar prema njoj (kada bila je veštica), polovinu vremena ona će biti užasn, deformisana, a drugu polovinu, ona će biti lepa devojka.

Ona ga je pitala što bi on hteo da ona bude u toku dana i šta u toku noći?

Kakvo okrutno pitanje? Gavan je počeo da razmišlja o svojoj situaciji: Tokom dana lepu ženu da pokaže svojim prijateljima, ali noću, u privatnosti svog doma, staru jezivo vešticu? Ili bi radije danju odvratnu vešticu, ali noću lepu ženu da uživa mnoge intimne trenutke?

Šta bi ti uradio? Ono što sledi u nastavku je Gavan izabrao, ali ne čitati dok niste napravili svoj izbor.

Plemeniti Gavain je odgovorio da će joj dozvoliti da izabere sama. Čuvši to, ona je najavila da će biti lepa sve vreme, jer ju je on poštovao i dozvolio joj da upravlja sopstvenim životom.


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (54)
#2, 27.12.2015 - 22:28
MoBa63 (54)
Poštuj druge i bićeš poštovan...
#1, 26.12.2015 - 12:48
 

Korisnik
offline mrmima (50)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
Arhiva unosa