Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Dora-Maar blog

KAKO SU POJEDINI MAGARCI USPELI DA POSTANU ZEBRE

U davna ,davna vremena zebre jos nisu postojale.Ali je bilo puno magaraca koji su svojim tvrdoglavim njakanjem i dzilitanjem koje se u zivtinjskom svetu smatralo vrlo negativnom osobinom, nervirale ostale zivotinje koje su mirno pasle na zelenim proplancima ,dok su magarci izolovano posmatrali sa stane.

Magarci su nosili tesko breme svoga zivota i sve druge zivotinje su im bile krive za to.Zeleli su konacno da ih zivotinjsko drustvo prihvati kao priznate i postovane clanove i otisli kod starog mudraca.

Mudrac se slozio da je magareci zivot tezak i resio a im pomogne.Reko je.." Imam ideju ,oslikacu vas i Niko nece primetiti da ste magarci." Otisao je i doneo dva loncica boje.U jednom je bila bela ,u drugom crna boja. Mudrac je poceo oslikavati magarce.Prvo belom bojom ,pa je polacio crn linije preko bel boje.

Kada je zavrsio magarci vise nisu licili na magarce."Sada ce svi biti zavarani jer vise ne licite na magarce.Zvacu vas zebre ,rekao je mudrac"

Dve zebre su otisle u polje i pocele pasti ,i gle cuda ,ostale zivotinje su ich prihvatile. Onda su ich ugledali drugi magarci.Pitali su ich odakle dolaze. Kad su im zebre odale tajnu ,poceli su masovno da odlaze mudracu.

" I nas pretvori u zebre",molili su.Tako je stari mudrac oslikavao i ostale magarce. Dok je to strpljivo cinio ostali magarci su postali nestrpljivi. Poceli su besno njakati ,udarati kopitama i prevrtati loncice sa bojm. Mudrac se naljutio i nije vise hteo da ich oslikava.

Oslikani magarci su ostali zebre ,a ostali magarci koji su bili najtvrdoglaviji i dalje na podsmeh zivotinjskom svetu.

ZATO SADA I MAGARCI I ZEBRE LUTAJU SVEOM.VAZNO JE BITI STRPLJIV.!Tibetanska narodna prica 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

acogrizli (54)
#3, 20.01.2016 - 23:59
*ROSE* . *DRINK*
21.01.2016 - 10:15
ALFA-X-MEN (37)
Bolje se pripazi da te neritne neki..xaxa
#2, 20.01.2016 - 19:54
ja ih prepoznajen i kada su u oblicju zebre ,pa ich zaobilazim u sirokom luku..hihiiiii
20.01.2016 - 19:57
ALFA-X-MEN (37)
ima raznih...magaraca
#1, 20.01.2016 - 19:45
im,a svima je slicnost enormna tvrdoglavost i upornost,
20.01.2016 - 19:52