Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Espinoza blog
c / p

anakonda zmija reptil udav brazil zelena

U srednjem veku postojala je žena u Indiji koja je kao kućnog ljubimca imala pitona, zmiju koju je mnogo volela.

Ta njena zmija od 4 metara je odjednom jednostavno prestala jesti. Nakon nekoliko nedelja pokušavanja njene zabrinute gazdarice da je nahrani, nudeći joj sve živo što jedna zmija može poželeti da zadavi i pojede, očajna žena ju je odnela veterinaru.

Saslušavši celu priču i muku gazdarice, veterinar ju je upitao: “Da li vaša zmija spava s vama noću, obmotava se oko vas ili dogmiže jako blizu te se raširi celom svojom dužinom?”

Žena je iznenađeno sa mnogo nade odgovorila: “Da! Da ! Ona to radi svakodnevno i to me čini tako tužnom, jer vidim da nešto traži od mene, a ja joj ne mogu pomoći da se oseća bolje.”

Veterinar je zabrinutim tonom u dahu odgovorio: “Gospođo, vaš piton nije bolestan, on se priprema da vas pojede.

On je, svaki put, gmižući i “grleći” vas, obmotavajući se oko vašeg tela, proveravao veličinu kako bi odmerio koliko ste velik obrok i koliki on mora biti pre napada. I da, ne jede, kako bi imao dovoljno mesta da vas lakše svari pošto vas udavi i proguta.

Pouka i poruka priče je: Moraš prepoznati zmije oko sebe i njihovu istinsku nameru. Samo zato što je neko u vašoj blizini, “grli” vas često i ljubi, ne znači i da su njegove namere dobre. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 20  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

jahaj (56)
lepa i poucna prica....
#4, 02.02.2016 - 22:58
Cula sam za tu pricu
#3, 30.01.2016 - 23:20
zutaa (48)
#2, 30.01.2016 - 22:50
Nadalina1 (66)
#1, 30.01.2016 - 07:50
 

Korisnik
offline Espinoza
Srbija, Južnobački okrug, Novi SadBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa