Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Andjeo-Cuvar blog

Prica o nesrecnoj ljubavi Drugi Deo

PRICA SE NASTAVLJA


boys-couple-cute-damon-salvatore-Favim.com-3436654.gifNe, na tim slikama nije ona. To je neka druga djevojka čije je slike našla na netu. I ne, ona nema 18 godina nego 15. Ona je 5 godina mlađa od njega. Pobogu, ona je tek teenagerka. Zašto? To je jedino što mu je padalo na pamet. Kako on, koji je stručnjak za procjenu ljudi, nije skužio da osoba s kojom razgovara nije toliko stara? Zašto mu je lagala? Glupa pitanja, glupi svijet, prokleti osječaji.... Zašto sam se zaljubio?, retorički se pitao. E, Ivane, Ivane, sad tek vidiš šta je život, šta je ljubav.


Ona mu je odmah rekla da će shvatiti ako više nikad ne bude htio razgovarati s njom. Objasnila mu je da je u početku za nju sve bila zezancija, ali da je postalo preobiljno i da jednostavno više nije mogla nositi to breme. Ljubav je bila obostrana i jaka, ali s puno pitanja. Pitanja čiji odgovori nisu nimalo laki niti jednostavni.

Trebalo mu je nekoliko dana da razmisli o svemu, da se posavjetuje s osobama koje ga razumiju i da donese odluku. Mnogo je vagao razloge za i protiv. Nije mogao preći preko činjenice da je puno mlađa od njega, da on nju zapravo uopće ne poznaje bez obzira na sve, a najviše ga je patila činjenica da mu je lagala. A laž je ono na što je najosjetljiviji. Toliko je bilo razloga za odluku da joj se više nikad ne javi, ali s druge strane nije stajalo bilo šta. S te druge strane je bila nepobjediva moć ljubavi. Ljubavi koja se rodila u njihovim srcima, ljubavi koja je izbacila razum i preuzela kontrolu nad njim.

Nakon nekoliko dana patnje i promišljanja i premišljanja, donjeo je odluku. On, onaj koji uvijek ide na sigurno, koji u životu nikad nije riskirao, odlučio se na rizik. Ići će usprkos svemu. Ne zanima ga što su kilometrima daleko, ne zanima ga što mu je lagala, a ne zanima ga ni što će njegova okolina reći. Taj osječaj u njemu mu je predragocjen da bi ga samo tako odbacio. S nadom u uspjeh obznanio joj je vijest. Vijest koja ju je usrećila. Dogovorili su se gdje i kada će se naći. Poslala mu je svoju pravu sliku i shvatio je da ti osječaji ipak nisu prema djevojci sa slike nego prema djevojci iza riječi koje su mu se prikazivale na monitoru. Uz to mu je prava ona bila simpatičnija.

I tako je počela jedna veza koja je svašta prošla i o kojoj ima puno sretnih, ali i nesretnih priča. Ali sa svakom od tih priča je donjela određeno iskustvo oboma, ali i njihovoj vezi. Nažalost, problemi su se javili od početka. Ti problemi u početku su najgori. Kao da postoji neko pravilo da prvi problem u vezi na neki način prati vezu cijelo vrijeme.

sutra vam dolazi treci i zavrsni deocp 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Sofi (49)
Auuuu, pa ona je slagala i godine i stavila tudju fotografiju!!!! Dobar zaplet!
#2, 01.03.2016 - 18:36
acogrizli (53)
lepo
#1, 01.03.2016 - 10:31