Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Valentinna blog
Stariji novosađani se sigurno sećaju neizbežne robne kuće u centru grada. Bilo je tu konfekcije i kućnog tekstila. Radnja k'o radnja, možda bi bila i zaboravljena da nije zaista bila prolazna. Izlazila je na dve ulice i prolazak pored njenih rafova je bio višestruko uživanje, tim pre što tada nije bilo zanimljivih izloga ukoliko bi neko ipak poželeo da ide okolnim putem.

Bila je osmišljena savršeno za neplanirano pražnjenje novčanika naivnih kupaca. Sve atraktivne i skupe stvari su stajale uz prolaz, tendenciozno baš tu izložene. Trgovačka dovitljivost je upoznata sa onom čuvenom ženskom manijom kupovanja čak i onoga što nam je bespotrebno, te su dame zastajkivale, pipkale tkaninu, probavale, razgledale, uparivale komade i zaboravljale da su tu ipak samo u prolazu.

Kolateralna šteta nastala od kradljivih prolaznika je tu bila neuporedivo manja od dobiti.

Zastajkivanje pored izloženih komada je produžavalo vreme zadržavanja u radnji i samim tim povećavalo verovatnoću da ćemo baš tu sresti nekog poznatog. A kad ga sretnemo...te radosti! Najzad neko, kome ćeš se izjadati na brzaka, tražiti saosećaj za trenutne probleme, izogovarati zajedničke poznanike i nepoznate. Potraje ta priča, a kako su žene poznate po multitaskingu, usput i kupovinu obave, pa natovarene kesama i kesicama, izmeste se u prvi kafić, da saberu utiske.

Zanimljivo je da su muškarci uvek odolevali izazovima prolazne NA-ME i uglavnom se tu zadržavali samo ako su zaista krenuli u kupovinu.

Nekako me ovih dana dešavanja podsećaju na tu prodavnicu....kanda je ponovo otvorena, samo na drugoj lokaciji. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: