Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Riter blog
Čudnovata priča, ali je takva. Još u osnovnoj školi, u petom razredu, imao sam jednog nastavnika muzičkog koji je bio vrlo strog i koje je smatrao da je muzičko najbitniji predmet. Taj nastavnik mi je u osnovnoj školi (ne muzičkoj školi, već običnoj) predavao teoriju muzike, sviranje i pevanje. Ja sam jedan dan, u petom osnovne, pao sa bicikla i razbio bradu, pa sam išao na ušivanje brade. Tada su ušivali naživo, bez anestezije, i stavili su mi 6 končića. Sutradan sam sa svim zavojima i ušivenom bradom otišao u školu. Nisam mogao da jedem hranu, već sam sve pio na slamku. Teško sam pričao i jedva otvarao usta. Imao sam čas muzičkog kod tog strogog nastavnika. Izveo me pred tablu gde je bila slika sa klavirskim dirkama i pitao me e-dursku lestvicu da mu objasnim. Ja sam znao, ali sam baš teško pričao, pa me pitao a-molsku lestvicu da mu objasnim. Ja sam i to znao. Zatim me pitao dis-molsku lestvicu, a ja to nisam dobro znao. On je uvek držao kod sebe jedan štap, kao dirigent, i tim štapom me mlatnuo po licu, a zatim mi udario i šamar, tako da sam ja dodatno povredio bradu i raskrvario usnu. Bio je revoltiran što nisam znao dobro dis-molsku lestvicu. A ja kao svako dete sednem za klupu od straha i ćutim. Posle škole roditelji su videli da sam i usnu raskrvario, pa sam im morao reći sve kako je bilo. Roditelji kao roditelji, burno su reagovali kod razredne nastavnice. Međutim, nije to bilo vreme kao ovo sada, gde su prava dece znatno veća. Otac je hteo da me prebaci u drugu školu, ali je razredna molila da ostanem kod nje, jer sam bio dobar i primeran đak. I ostao sam. Išao sam dodatno na časove kod drugara koji svira harmoniku i on mi je objašnjavao teoriju muzike u petom osnovne škole. Naravno, imao sam strah od tog nastavnika svaki put kada sam bio na času kod njega, ali sam uvek znao dobro teoriju muzike i pevanje. Imao sam peticu, skoro uvek. Ne zbog ovog slučaja, već što sam vredno radio i učio muzičko. Sticajem okolnosti zavoleo sam sviranje klavira, zahvaljujući ili ne tom nastavniku. Tada sam bio jako ljut na njega, kao dete, ali sada više ne. Naučio sam i da sviram profesionalno klavijature i klavir. Muzika je postala centar moga sveta. Njega više nema na ovom svetu. Ostao sam ja i čudesni svet crno-belih dirki.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

"Ostao sam ja i čudesni svet crno-belih dirki."

prateca slika uz ove tvoje reci:

http://www.karike.com/albums/Japsii-TSP/p1399372#content
#5, 09.06.2016 - 08:38
Danka46 (67)
Podsetio si me na moje rano djacko doba,ja sedmi razred,nastavnik matematike me izveo na tablu,nisam znala da resim postavljen mi zadatak.Dohvatio me je za moju bujnu kosu i tres o tablu.Bilo je to za mene uzasno ponizenje,namrzoh njega pa i sam predmet,resih da ne ucim da mu se osvetim,budala ja.I sta bi?Isla na popravni,dok moji drugari uzivahu u letu, ja najveci deo vremena provedoh u ucenju.Mada mislim da i ovo sto se sada dogadja nije u redu.Deca su nam previse napustena,nemaju nimalo respekta prema nastavnicima,sto po meni nije dobro.
#4, 07.06.2016 - 13:19
princepet (46)
Baš čudnovato; bez obzira na prava djece tada i sada, društveno uređenje i tako to, vrlo čudno da je takav lik dejstvovao među djecom. Ako je i inače bio takav, čudno da je uopšte bio na slobodi.
Robija monstrumu, pa po zatvorskom krugu komotno da zamišlja i kvintni i kvartni krug za vrijeme rekreacije!
#3, 07.06.2016 - 12:47
vlada666 (50)
Tukli su nas ko stoku.Roditelj ne sme nista ni da pita,a kamoli da se zali..Ali,ti nastavnici iz osnovne skole su mi zauvek ostali u secanju..Mislili i radili za nase dobro..
#2, 07.06.2016 - 12:20
acogrizli (53)
#1, 06.06.2016 - 22:23
 

Korisnik
offline Riter (38)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa