Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Serendipiti blog

Dragi svi,
za početak, želim da vam se zahvalim što ste doprineli da Karike postanu nadasve zabavno mesto! Uživala sam čitajući vaše opise i već mi se javljaju ideje vezane za tumačenje ali to sve na kraju.
Sad samo da javno pitam moderatora šta treba da uradim a da komentari sa predhodnog bloga - Zadatak broj 1 budu dostupni svima pošto je prijava za igru okončana, bar kada je ta čuvena analiza u pitanju. Koliko vidim, opet sam sebi natovarila posla na vrat ali ne žalim se, sama sam tražila.... :)))))


Elem, krećemo sa zadatkom broj dva (mada su neki već delimično odgovorili na njega):
I dalje ste u vašoj zamišljenoj pustinji, hodate kroz nju i nailazite na PREDMET.
Koji je to predmet?
Kako izgleda?
Da li je stvaran ili nestvaran?
Ima li kakvu namenu?
Šta ćete da radite sa njim?

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (53)
#20, 28.08.2016 - 23:44
Лол, да ли сам ја Дацин лажњак?
#19, 28.08.2016 - 11:08
Ma vas dvoje prepisujete putem bubuca!!! Osećam to
28.08.2016 - 18:48
Wera (39)
Posto sam vec napisala da dok setam pustinjom nista ne vidim i svasta vidim, napisacu samo ono sto je bilo cudno.Setajuci pustinjom, nakon puno kilometara i kilometara, zakljucih da nigde nema ni jedne, bas ni najmanje, oaze, cak ni da mi se prividja...Tako da jako,jako sam zedna.....
#18, 28.08.2016 - 00:23
Wera, brzo stavi naočare i pronađi taj predmet! ))
28.08.2016 - 18:49
-mm- (46)
I tako krenula sam dalje, Moja znatiželja me tjerala naprijed. Pošto je počeo jak vjetar da kovitla, bila sam primorana naći zaklon. I nakon poduže šetnje, odjednom ispred mene se pojavi ogromna stijena, nepravilnog oblika,naprosto očaravajuća, ispred koje se nalazila prazna boca u kojoj se nalazila čak i poruka. U tom trenutku pomislih, evo iidealnog zaklona koje će mi poslužiti i zaštiti od vjetra kao i boca koju ću iskoristiti da natočim vode.
#17, 27.08.2016 - 06:58
Valentinna (55)
onaj ratoborni žutać je tu slučajno upao...sorry
#16, 26.08.2016 - 21:06
Valentinna (55)
idemo dalje...
Predmet... hm...recimo ,mesingana uljana lampa...ručno izrezbarena, može biti novijeg datuma, a može biti stara vekove i vekove. Nekome je osvetljavala noći i naravno da ima upotrebnu vrednost, čak i tako zaboravljena, izgubljena, ostavljena. Stvarna je i da može pričati, postidela bi i Šeherezadu. Dobro ću je zagledati, sa svih strana, pomirisati, virnuti u unutrašnjost, pogledati lanac, kojim je poklopac vezan za ručku, pažljivo pogledati gravuru, tražeći neki pečat majstora i nakon sveg tog razgledanjai razmišljanja ko je napravio, kad i kome, u čijim je rukama bila, vratiti je na pesak i nastaviti svojim putem...
#15, 26.08.2016 - 21:05
Narukvica nekog starog bozanstva koje su nosili kraljevi, proucavam je, zakljucujem da mnogo vredi. stvacicu je dezp i odneti vlastima drzave cija je pustinja jer je to ipak njihovo nacionalno blago, ako postujem moje, postujem i tudje
#14, 26.08.2016 - 15:01
Na putu prema oazi, na jedno dvesta metara od nje, zapazih da nešto viri iz peska. Lagano ga izvukoh jer sam se bojao da ne nabasam na neku škorpiju ili zmiju. Valaaa. Ranac kao iz crtanog filma o Sport Biliju. U njemu ima svega, počev od knjiga: Priručnik kako preživeti u pustinji, Kako smuvati najlepšu trbušnu plesačicu, Najbolji dekupaži, Kao odgovarati na trik pitanja i još mnogo toga. Unutra je bilo i vode, konzervi, ključeva za te iste konzerve, mobilnog telefon sa punom baterijom (za selfije), satelitski telefon, krema za sunčanje, grickalica, češalj, firmirane naočare za sunce, rezervna garderoba, ma nema šta nema u tom rancu.
Dakle, predmet je ranac, sportbilijevski
Veoma je lep i u njemu stane svašta nešto
Naravno da je stvaran, maslinasto zelen je i slaže mi se uz pantalone
Namena mu je da služi Cakiju dok se ne pohaba
Radiću sa njim šta me je volja
#13, 26.08.2016 - 14:57
Ljubisa54 (62)
Vidi ti mlađanu spisateljicu pitanja, hahahahahaha pa kad se nađeš u pustinji onda je vrlo važno u kom delu sveta je jer nisu ni sve pustinje iste. Onda je pitanje godišnjeg doba kad si se obreo u toj pustinji.
Ja sam doživeo + 70C , u Libijskoj pustinji u Avgustu mesecu a to znači i čuveni vetar Gibli koji ti neda da vidiš ni prst ispred oka a kamoli kakav predmet, hehehehehehe.
Elem tu je i problem sa ubacivanjem peska ne samo u oči nego i u Bupe (sram me bilo), e pa pitanje je šta češ sa tim peskom da uradiš, (jbg ništa).
Nedo Bog da se u pustinji nađeš jer do igre ti nebi bilo.
#12, 26.08.2016 - 13:46
nailazim na predmet...hmm...

flasa/posuda za vodu
srbrna, metalna
napunicu je vodom kad stignem do oaze
#11, 26.08.2016 - 13:02
1  2  [»]