Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Coka blog

Nebitno ko je napisao-ima istine

Potera za muškarcem završava se uvek na isti način. Učini vam se da ste našli nekog, požurite da se povežete sa njim na sve načine, ubijete se od truda da izgradite zdravu vezu i završite potrošeni i povređeni. Jer kad jurite, grabite u trku. Tražite lek, hitnu intervenciju za problem koji imate, ne proveravajući da li ste možda alergični na lek i da li vam je potrebna ta vrsta intervencije.

A koji to problem imate, zapravo? Nemate partnera? Život vam je besmislen, bedan, dosadan, siv i beživotan, jer vam fali, kao, centar? Nešto oko čega ćete se obmotati kao anakonda? I što ćete nasmrt udaviti svojom potrebom da vam ispuni život?

Drage moje problematične devojke, žene, raspuštenice, udovice i ostale pripadnice ženske solo sorte, ovog momenta raščisitite sa glupostima. Jer znate, možda nikada više nećete imati partnera. Jeste, daleko je to od svakog pozitivnog razmišljanja, koje vam se nameće kao ultimativna životna filozofija 21. veka koja obezbeđuje svaku dobrobit za kojom težite. Samo treba da mislite pozitivno. Pa, počnite od toga što ćete misliti pozitivno o svojoj samoći, o svom emotivnom, mentalnom i fizičkom zdravlju. Hoćete li satreti svoj život osećanjem krivice što niste dovoljno dobre da nekog privučete, ili da ga ujurite i uhvatite?

Onog momenta kad odbacite svaku ideju da treba da tražite, jurite i privlačite, odbacile ste centriranje svog života oko nekog drugog. Imaginarnog muškarca, koji i inače postoji samo u vašim snovima. Oni pravi jedva mogu da posluže za bovu, a kamoli za sidro ili centar sveta. Stvarno mislim da je to jedan suštinski pozitivan potez. Oslobađanje od terora ideje da morate imati partnera da biste imali ispunjen, zdrav, bogat i srećan život. Da biste imale seks, ljubav, nežnost. Da biste imale životnu dramu i glavnog krivca za sve što niste uspele da ujurite i uhvatite (a mogle ste bolje, samo da niste zaglavile sa tim mlakim stvorom, bednim izgovorom za muškarca).

Oslobađanje iluzije je čista pozitivnost. I zato je dobro da pomislite u ovoj tački svog života, da možda nema tog muškrca koji će vam biti centar sveta. Jer je to istina. Partneri se mogu pokazati kao dobri životni saradnici i saputnici, ali kao centar se teško snalaze. Ako stavite decu u centar svog sveta, načisto ćete se dezorijentisati, na njihovu (i svoju) štetu. Ili nećete biti u stanju da ih pustite da se osamostale i odu, ili ćete ostati opustošeni i besmisleni kad oni to ipak urade.

Šta je onda i gde se nalazi taj centar?

Neću vam reći da ste vi sami sebi centar sveta, jer vi ste samo iskra života u sažižućem plamenu relativnog vremena. Centar je vaš duševni mir. I to je sva potraga koju imate da obavite. A to nije potraga u kojoj se jurca i hvata u letu. Da biste dosegli duševni mir, potrebno je da činite ono sa čim ste mirni. Možete li biti u miru sami sa sobom? Ili vam se čini da je mir neko stanje mrtvila i prepuštanja? Mir je prihvatanje svega što život donosi. Mir je čista savest, dobrota i plemenitost. Nikakav centar vam nije potreban da biste upleli svoj mir oko njega. Mir je kad vam nije potrebna drama, da biste se osećali živim. Mir je mentalna, emotivna, duhovna sloboda da budete to što jeste, šta god da ste. Samoća je dobra za mir. Ni za srce puno ljubavi ne treba vam niko poseban na koga ćete tu ljubav sručiti. Možete voleti sve – život, prirodu, svoju neuznemirenu jutarnju kafu, svoju dnevnu rutinu, svoja interesovanja, posao, hobi, putovanja, prijatelje, kolege, familiju, čitav ovaj ludi svet u velikom i malom. Nemojte juriti muškarce, jer ćete zapeniti od jurnjave, a hvatanje bilo koga će vas isfrustrirati – bilo ko ne ispunjava vaša očekivanja. Radite stvari koje vas ispunjavaju – pa ćete otkriti da je osećaj ispunjenja taj mir u duši, daleko od svake potere za stvarima koje ste izmislili i koje ne spadaju u realan život. Uzmite to što imate, a kad imate sebe, imate sve što vam stvarno treba. Sve ostalo je bonus.

NN 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

oktip1 (40)
#3, 31.08.2016 - 19:20
:)
01.09.2016 - 07:10
dobar savet:)
#2, 31.08.2016 - 14:56
:)
01.09.2016 - 07:10
zeljaana (54)
#1, 31.08.2016 - 07:33
 

Korisnik
offline Coka (48)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova