Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Princess93 blog
Ponovo sam kući. U divljini, okružena ničim do prirodom. Moj maleni pas me je dočekao veselo lajući. Sve je kao i obično. Zatvorila sam oči na minut i duboko uzdahnula. Miris jeseni u mome selu opio me je kao najlepše vino.
Vazduh je ovde drugačiji. Čistiji. To sam oduvek volela. Sve je zapravo drugačije. I crkvut ptica zvuči lepše od bilo kojeg zvuka iz grada. Ovde vlada spokoj, mir. Ovde nalazim ono što mi najviše treba.
Ispred moje kuće nalazi se staro, veliko drvo bele trešnje. Pogled mi je odlutao do njega. Samo najlepša sećanja vezuju me ovde. Igre koje sam igrala sa braćom i sestrom, ti kada si ovde navraćao. Setno sam se nasmešila. Ne, nema više suza. Da li je moguće da su presahle? Ne, ne verujem. Kod kuće sam. Zato ne plačem. Nema smisla ovde plakati. Samo bih brinula svoje voljene.
A možda sam samo konačno shvatila da nije ni pravedno prema tebi da plačem na naše uspomene. Trebam biti srećna jer sam imala nešto što niko drugi nije. Pa šta ako te više nema? Okej, izgubila sam te. Ja sam kriva. Ali imala sam te makar kratko tih par godina, u najlepšem dobu svoga života. To malo ko nađe, zar ne? Zato umesto suza dajem setan osmeh.

Ne zavaravam sebe. I dalje mi nedostaješ. I dalje bih volela da si ovde. Da je još više trajalo. Ne želim da misliš da sam te prebolela. Ne, nikada nisam niti ću. Ostao si duboka rana na mome srcu. Ožiljak koji nikada neće izbledeti. Oprosti mi, ali naučila sam da krenem dalje. Nisma htela. Kažnjavala sam sebe toliko dugo zbog boli koju verovatno i dalje osećaš. Htela sam zauvek to da traje. Nisam htela da krenem dalje. Ali...prošlo je mnogo vremena. Nema i dalje niko specijalan koji bi da te yameni. Ne ynam kako, nisam osetila, ali je prošlo.
Pronašla sam mir.

Prijatelj mi prolazi kroz iste muke kao što sam nekada i ja. Znaš li šta sam mu rekla?
"Razumem te. Ja sam bila na istom mestu kao što si sada ti. I ja sam kao i ti postavila ista pravila. A onda se pojavi neko ko te obori sa nogu. Iznenada. Neplanirano. Ne mora da znači da je to ono pravo, ljubav do groba. Ali je dovoljno dobra da kreneš dalje. Doživećeš to i ti. Ne brini, nema potrebe da je tražiš. Sama će da dođe kada ti bude najpotrebnije. Ali do tad....Ja sam preživela gurajući dan po dan, ne praveći velike korake. Zato... ne razmišljaj o sutra. Samo o danas. Utopi se u svakodnevnicu. I pre nego primetiš, shvatićeš jednoga dana da je sve prošlo..."

Kažu da vreme leči sve rane. Ne, to je laž. vreme te samo nauči da istrpiš bol. I onda posle mnogo vremena, kada pomisliš da je gotovo, ne druže moj, nije. Ne zavaravaj sebe. Bol je i dalje tu. Samo je toliko dugo prisutna da je postala deo tebe, nešto poput disanja. Eto otud varka da vreme leči sve rane. :)


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: