Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Japsii-TSP blog
Naiđu tako dani kada se zatvorim u četiri zida, pogasim telefone, kukam po ceo dan i sažaljevam sebe i zlehudu sudbinu. I tako par dana. Isplačem se, ispričam sam sa sobom i krenem dalje. Dnevni red mora biti ispoštovan, a obaveze ispunjene. Luksuz je da mislim samo na sebe i svoje probleme. To je uzaludno izgubljena energija.
Ono što je bilo, bilo je. Neću da žalim za propuštenim prilikama, neostvarenim željama i promašenim šansama. Da je nešto moglo drugačije, moglo je. Možda bi ispalo bolje, a možda i ne bi. Ko to zna?
Ljudska priroda je takva. Uvek gubimo energiju na neke stvari iz prošlosti, a toliko malo napora dajemo da sadašnjost učinimo lepšom, a budućnost svetlijom. Kao hrčci krećemo se na onom točku i trčimo, trčimo, a ipak ostajemo u mestu. A vreme prolazi i vodi nas sa sobom u neizvesnu budućnost. Jednostavno, prepustiš se matici vremena da te odvede tamo gde treba, a onda se nasučeš .Kad konačno rešiš da promeniš život iz korena, onda po običaju biva kasno.
Ako čovek u mladosti ne preduzme odlučne korake, u zrelim godinama će se kajati. To je nepisano pravilo. Pitaće te starost gde ti prođe mladost.
Kroz par meseci opet soba, četiri zida, glasna muzika i suze. Razmišljanje. Tuga. Par dana i cirkus se nastavlja. I tako u krug. Od čudnog materijala su sazdana ljudska bića. Sv e znamo kao odrasli, a često se ponašamo kao deca.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

vodka (37)
okrece se kolo srece...
#2, 24.09.2016 - 01:20
Ostavi proslost tamo gde joj je mesto. Da je trebala da bude drugacija, bila bi. Ne mozes je promeniti, mozes samo da budes ponosna na nju. Ne mastaj o buducnosti. Nece te usreciti mastanje. Zivi zivot u sadasnjosti. Svaki novi dan je novi dan jednog lepseg novog zivota.
#1, 23.09.2016 - 19:01