Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Trilijan blog

Kako da ostanem ravnodušna???

Ulazi sa osmehom od "šestice do šestice", kao pomalo strepi, posmatra ima li gde da sakrije svoju beskrajnu sramotu. Nalazi mesto u uglu, isključuje lampu i seda u mrak sa dve devojčice od jedva 13,14 godina niske, mršave oskudno obučene kojima odmah naručuje tekilu i votku i potom pali svakoj po jedan Dunhill.
Pokazuje im na telefonu nešto što on smatra svojim velikim uspehom i one ga gledaju zadivljeno. Smeju se praznim, izveštačenim osmehom, očima bez sjaja...
*
Bračni par.Sede svako zagledan u neku svoju tačku u prostoru bez reči, ičega što bi asociralo na nekadašnju bliskost.
*
"Poeni se uvećavaju sa brojem ubijenih"-reče 10-godišnjak besomučno lupajući po tastaturi.
*
"Ma razvode se, pa se takmiče ko će me više kupiti.",objašnjava maloletna devojka enormnu količinu novca kojom plaća piće celom svom društvu.
*
Sedamdesetogodišnjak pokazuje svoje "izvajano telo" i hvali svoj boemski život na,blago rečeno, neveštom italijanskom.
*
"Paralizuj meeeeeee", pevaju horski nešto što nazivaju pesmom.
*
Galantan, diskretan,izdržljiv,potentan... gospodin baš za tebe, normalan kaže, vrlo finih manira.
*
Tako u nedogled...
O.k ovako stoje stvari.Ne bih da kvarim divne blogove ovih ljudi ovim svojim, ali svet se pretvorio u piramidu na kojoj se visoko kotiraju bahatost, neobrazovanost i nekultura.
Šta vidiš dok gledaš u moje lepo lice sa slike? Šta misliš da vidiš? Ništa,apsolutno. Prešla sam kilometre i kilometre života savršeno čiste savesti, školovala se, radila kao konj, gazila vojničke čizme i pocepane patike, i svaka ponuda ovakvog tipa vređa i ponižava. Kako vas nije sramota?
Zato što neki od nas nisu izgubili dostojanstvo , zato što neki od nas planiraju da umru sa rukom na srcu, zato što neki od nas veruju u stvari koje se nalaze visoko iznad tih vaših plitkih predubeđenja o nekome ili nečemu.Ne bih vam uzela orah iz ruke da umirem od gladi.

Samo bih, ponekad da gledam slike života, pravog života grada u kome sam odrasla,zemlje u kojoj vrlina izumire i guši se u magli gluposti i kukavičluka.
Kao kad smo imali pošumljavanja i radne akcije, koncerte u Tvrđavi,kao kad smo vozili bicikle i smejali se dvojkašima,kao kad smo voleli, kad smo delili...radili plemenite stvari.
Da li uopšte osećate odgovornost prema deci koja se ugledaju na vas ili ste toliko truli unutar svog bića, da vas uopšte ne dotiče u šta će oni izrasti?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#4, 05.10.2016 - 20:55
Povodom istih tema u drugom pakovanju...ja to ne vidim tako...ali vecina svodi recnik od 100.000 reci na recnik od 2000 reci i onda stvarno 500 razlicitih prica minimum moze da izgleda isto...

Vrednost nekog sadrzaja koji traje 3h moze biti u samo jednoj reci, koja vas osvesti, smesti i prosvetli...
Vecini je to nerazumno gubljenje vremena, a silno vreme koje ne gube nije im donelo nista, samo vazno da ga nisu izgubili..
#3, 05.10.2016 - 20:06
Pišem o onome što osećam i što guši, ovakve teme su neophodne na ovom sajtu.
06.10.2016 - 01:36
Deca se ne mogu ugledati na onoga ko je razvio i sebe i svoje talente ako vide da ga a i njegove talente drustvo ne postuje....

Zato je potrebno imati dete u rukavu, tako da vas deca razumeju kao svetionik...
U danasnje vreme zene su prekinule i cak sta vise smetaju takvom vaspitanju dece....ako vide detinjastog muza, naprave problem....Secnu mu jajca...
#2, 05.10.2016 - 20:02
nislice (47)
#1, 05.10.2016 - 19:45