Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DragoDelibasic blog
Tada smo po drugi put živeli u Prištini,u nekom opštinskom ćumezu. Bila je mala Jugoslavija u dvorištu. U 6 kuća je živelo dve Srpske,dve Albanske,jedna Turska i jedna Romska porodica. Pravo Bratstvo-Jedinstvo. Napala me Nena da krečimo,ja se izvlačio koliko sam mogao,ali dođe i taj dan. Pošto smo tu imali samo dve prostorije,sve stvari iz sobe prebacimo u kuhinju. Kreči ja,kreči-džaba,izbija neka žuta boja,verovatno iz 1800 i neke kad je prvi put okrečeno... Prešo sam tri puta polikolorom i ogadio mi se život,kažem Neni "Dosta je bilo,čisto je,pa nek izgleda kako oće."Tražim motorcangle da postavim luster,ali nigde ih nema,sve nam stvari zgomilane. Nađem neka stolarska klešta,nisu izolovana,a ne sećam se ni kako stoji prekidač kad je svetlo isključeno. Nema veze,postavim merdevine,znam da kad nemam kontakt sa podom mogu da pipam fazu. Počnem da postavljam luster,a Nena počela da briše pod u ćošku. I kako ja motam one žice kleštima,palcem dodirnem drugu žicu. Naravno da je prekidač bio uključen. Uhvati me struja,onako,ko starog prijatelja. Zgrčim se ja,podigne me sa merdevina,al ne ispuštam klešta. Počeo da se odvaljuje plafon,da se izvlači žica... I sad,to je toliko ubrzano,izlaze mi neke slike,liči mi na nekadašnje MTV spotove,samo blica. Ja sam to doživeo kao pražnjenje memorije mozga,ili da mozak pokazuje sve što je skupio u životu. A razmišljam dok se to dešava,čini mi se jako sporo i smireno. Pomislim "Valjda neće ova glupača da priđe da gleda šta mi je,valjda će da zna da odmah pritisne prekidač..." Nikad nisam mislio o Neni kao glupači,naprotiv,bio sam uveren da je pametnija i bolja osoba od mene,a zašto sam je tada u mislima nazvao glupačom nemam pojma,ali tako je bilo,pa tako i pišem. Ono čega nisam bio svestan je da sam sve vreme ispuštao glas,kako mi je Nena posle opisivala,ko krava kad je kolju. I kao dokaz da smo stvarno povezani "i telom i dušom",Nena skoči iz ćoška i ne okrećući se isključi prekidač. Ja padnem odozgo na neku grejalicu,mesec dana me bolela rebra posle. I sad,Nena kuka,stvarno,uhvatila kosu i viče nešto,još ja ništa ne razumem,ali oću da je smirim. Govorim joj na moju pamet smireno,nešto u stilu-nije mi ništa,ali ona viče "Kako ništa!!!". Posle mi opisuje kako sam izgledao dok sam to govorio,brada i kosa se naelektrisale i uspravile,izgledam ko čupava lopta,lice mi pocrnelo,a oči se raširile... Sačuvaj Bože. Smirimo se malo,ja kažem da skuva kafu i u tom trenutku me oblije neka voda,ko da si me polio kantom. Popijemo kafu i ja ustanem i kažem "E,sad ću da isključim osigurače". Počnemo oboje da se smejemo.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (53)
#5, 12.10.2016 - 10:39
Ajsha (46)
Hahaha jesi se cesljao od tad? Hahahaha
#4, 11.10.2016 - 18:04
Zašto bih? Zar ja tebi stvarno ne izgledam ekstremno atraktivan?
12.10.2016 - 07:59
vlada666 (50)
Jednom sam na poslu izigravao majstora..Popeo se na kancelarijski sto,i kao srafcigerom da pipnem ima li struje..Kad je nesto puklo.sevnuo plamen,izbio kurslus,i sve se pogasilo..Meni oprljilo obrve,a lice crno ko da sam prosao kroz odzak..Svi drzavni sluzbenici se valjali od smeha,kad me videli..
#3, 11.10.2016 - 09:38
Pa izgleda smešno,meni bratanica,kad je pročitala blog na facebooku,ostavi komentar da se seća kad je žena to pričala,ali da su njeni opisi kako sam izgledao bili mnogo bolji.
11.10.2016 - 10:11
Valentinna (55)
imala i ja jednog takvog, k'o čupava loptica...3 dana je, nakon tog punjenja bio malo lud...
#2, 10.10.2016 - 19:41
He,he,pa ono što nas ne ubije-ojača nas. To je u stvari bio moj do tada poslednji susret sa smrću. Ako vas interesuje možete pročitati na mom blogu http://dragodelibasic.blogspot.rs Pozdrav.
11.10.2016 - 08:40
haha...sad možemo da se nasmejemo
#1, 10.10.2016 - 17:18
Ma naravno,mada je meni i tada bilo smešno. Bio sam uveren da "nema smrti bez suđenog dana" zbog nekoliko situacija u kojima sam ostao živ,a lako je moglo da se desi suprotno. Verovatno ću jednom izlazeći iz kade da padnem i poginem,ili na neki takav bizaran način... Pozdrav.
11.10.2016 - 08:44
 

Korisnik
offline
offline DragoDelibasic (56)
Srbija, Nišavski okrug, NišBlogovi: tagovi
nema tagova