Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
NE VEZIVATI SE LJUDE I MESTA

Moguće da zvuči pomalo hladno ali mi smo ti koji odredjujemo koliko ćemo patiti ili zanositi se nerealnim ciljevima. Ne možemo nikoga vezati za sebe! Stoga treba prihvatiti da su ljudi koji dolaze u naš život naše lekcije. Obično odlaze kada se lekcije završe. Ne treba ih kriviti! Sreću im poželeti i radovati se nekim novim susretima koji nas očekuju!


NIŠTA NIJE VEČNO

Svemu ovome život neprestano pokušava da nas nauči ali kao da ga ne slušamo! Ništa nije večno pa ni mi! Što pre prihvatimo ovo biće nam bolje i prestaćemo da se opterećujemo nevažnim stvarima!


SAMI ODREDJUJEMO KAKAV ĆE NAM ŽIVOT BITI

Sudbinu ne biramo! Ali biramo način na koji prihvatamo ono što nam dolazi!U našem umu su i raj i pakao! Mi biramo u čemu ćemo biti!
Koliko ćemo patiti. Koliko ćemo se vezati. Koliko ćemo se nadati ili razočaavati.

Nema magične formule.

Sve biramo sami!

Ove 3 činjenice nekako uvek imam na umu. Njih sam se držala kada su mi se dešavale ono što bismo mogli nazvati nevolje.

Roboti svakako nismo. Čega god da se pridržavamo s vremena na vreme ćemo patiti.

Ali važno je imati na umu da je patnja luksuz koji ne treba sebi često da priuštavamo!

Ona je lakši put. Linija manjeg otpora.

Treba ustati i boriti se!

Ne tako što ćemo kriviti život i sudbinu.

Nego tako što ćemo im se nasmešiti!

Ja to nazivam životni preokreti!

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

mikimatori (66)
... Nema magične formule.

Sve biramo sami!
#3, 22.02.2018 - 09:32
Postoji dosta toga nerazjašnjenog a koji se tiče samog života. U knjizi "Rat Bogova" jasno se objašnjava šta je navedeni "raj i pakao", da su to izmišljene priče onih koji su pisali svete knjige, kao prvo, pa do pojava religije, i vladara iz senke, kako bi nametnuli vjeru "Hrišćanstvo" npr., a koje je još postojalo davno prije Hrista. Ima tu još dosta toga za razmatrati, i dosta toga nedorečenog, kao i lažne priče da nije bilo sveta prije Hrista isl. Ako je to tako, ko su onda bili Koloveni, Kolovrati? Jesu li i ti preci izmišljeni? I kako to da kod jednog dijela tih Staroslovena se pojavljuje krst prije Isusa i kukasti krst za kojeg se smatra da je Fašistički. Kako da ne? Istorija nas uči nakaradno svemu, zato toliko i zaostajemo, vjerujemo u raj ili pakao kojeg su nam nametnule crkve, džamije isl., a gdje zapravo još nije dokazano ni šta nas je stvorilo sve, šta nas eto razlikuje po vjeri, naciji - da li je to rečeno od Boga, da li sami Bog postoji? Sudbina? Koja sudbina? Božija sudbina? Sudbina je kad ti nešto uradiš u datom momentu i kad se zato boriš. To je sudbina.
#2, 19.02.2018 - 13:48
Da ne beše nekih pre nas, koji su se vezali jedno za drugo-Ni nas ne bi bilo
Ništa nije večno-Osim trenutka u kojem postojimo, i u kome treba biti svestan.
Sami određujemo kakav će nam biti život-Ovo je već stvar viđenja. Ja bih ipak to formulisao odprilike ovako:Ko je slagao sebe uradio je već pola posla, samo treba još izdržati, istrajati u tome. Ali i ko posumnja u svoje stavove, ne znači da nema svoje mišljenje, već upravo znači da sumnjajući se mišljenje i gradi i učvršćuje-stalnom proverom sopstvenih stavova.
#1, 17.02.2018 - 13:58