Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Caja blog

Svaki grad ima svoju maskotu, grb ili simbol. Manje-više, svi ste čuli da je vuk Vučko znamenje Sarajeva, vrabac simbol Beograda, a tvrđava krasi grb grada Niša. Ali dosta o tome. Na stranu sve te živuljke i građevine, zastave i sličice. Ono što karakteriše jedan grad jesu njegovi ljudi. No, nikoga, pa ni nas, ne zanimaju prosečni građani, oni što rintaju osam sati dnevno pa se umorni vrate kućama, ovlaš poljube ženu, pomiluju dečicu po kosi, ručaju, pa se potom bace u krevet da dremnu do drugog dnevnika, večeraju pa opet pod jorgan planinu da bi bili spremni i orni za sutrašnji radni dan. Ko ne štrči i ne ističe se nije zanimljiv. Prosto i jednostavno, zar ne? Nama su interesantni oni pojedinci koji se ističu, koji odudaraju od proseka, ekstravagantni umetnici, budaletine same po sebi, neobične persone, ljudi koje bi Marić rado video u Parovima. To su likovi koji svojom pojavom i ponašanjem plene, bilo da su lepi ili ružni, pametni ili glupi. Možete da ih volite ili mrzite, možete da im se javite na ulici ili da spustite pogled kada prolazite pored njih. Možete sve, ali jedno ne; prema njima nikad niste ravnodušni.


Kao što svako selo, varoš ili grad ima svog nadaleko poznatog meštanina tako i moje malo mIsto ima svog prepoznatljivog žitelja. Za razliku od većine gradova u Srbiji čiji se stanovnici ponose gradskim ludama, uličnim sviračima, sitnim lopovima, pijancima, transvestitima, mi se ponosimo jednom ženom. I posle neka nĕka usijana prestonička glava kaže da smo mi provincijalci zaostali i da ne pratimo evropske civilizacijske trendove.


Elem, pošto bi mnogi od vas želeli da posete ovaj kraj da bi se najeli jedne posebne džigerice (specijalitet), probaću da vam opišem tu neobičnu ženu koju bi mogli sresti u nekom kafiću, kafani ili restoranu, na železničkoj ili autobuskoj stanici, zavisno od vremenskih prilika.


Dakle, moje dame, prvo i osnovno, nemojte da vas zavara njen izgled. Verujte mi na reč, uprkos svemu, ona je imala više muškaraca nego sve vi zajedno. Džaba vam šminka, puderi, frizeri, manikiri, pedikiri, pomade i parfemi, vi njoj niste ni do kolena, onih njenih kvrgavih na kojima povazdan kleči.


Štono bi se reklo ona je dama bez dlake na jeziku ali zato joj lice i telo njome ne oskudevaju. Za jetija bi se moglo reći da ima retku kosu i slabu, tanku dlaku kada bi ga kojim slučajem uporedili sa njom. Depilacija joj je strana reč za koju nikad nije čula ali se zato trudi da joj brkovi i kosa budu u istoj kolor nijansi. Strašno se iznervira kad god primeti da su joj bakenbardi za nijansu svetliji od kose ili od njenih crnih, gustih, spojenih obrva. Tada momentalno ide u prodavnicu, kupuje farbu i farba se tuto kompleto.


Oči su joj prirodno buljave, kažu da ih je nasledila od babe po majci, pa kada vas pogleda obavezno vam se čini da se beči na vas. Da me neko pita ko je izmislio pućenje usana, znate na šta mislim, ono kad devojka ima usne kao da je upravo poljubila usijanu ringlu, istog trena bih rekao Bosa jer njene nenakarminisane usne su još pre par decenija poprimile taj facijalni grč pa joj usta izgledaju kao da upravo želi da vas coki. Da li od promaje ili od nečeg drugog njene obrve nikad ne miruju, ma kao da igraju vlasinku, pa kada je pogledate 100% ste sigurni da vam namiguje. Možda je to tajna njenog uspeha kod muškaraca. Ponavljam, imala ih je na stotine. Ma, šta na stotine? Na hiljade. Za ono njeno čeljade koje je odgajila baka kažu da ne liči ni na jednog muškarca ali ako ga bolje zagledate možete reći da liči na pola grada. U svakom slučaju ne biste pogrešili bilo šta da kažete.


Bosa, to je njen nadimak jer tokom vrelih letnjih dana uglavnom bosa šparta gradom (ime joj se ne zna, pa ga ne znam ni ja), a možda je tako zovu i zbog velikih stopala, nalik na skije (broj cipela 44) zavodi muškarce i svojim glasom, ne samo stasom. Kad Bosa zapeva Brenu (sitnije Cile, sitnije, pokaži mi najbitnije), nijedan muški stvor joj ne može odoleti. Njen glas je glas sirene koja zavodi moreplovce. Još kad u pesmi pomene pejzaže, budžake, vrbake, seno pa te pogleda pravo u oči kad zapeva ono „da se milujemo“ stvar je već rešena. Njoj ne moraš da platiš vinjak ili dva, kao što je red kod običnih sponzoruša već je dovoljno da je uhvatiš za ruku i povedeš u mrak. Toliko je naša Bosa duševna žena, ujedno je i upućena u belosvetska dešavanja, a uz to čula je i za veliku ekonomsku kriza pa neće da vas stavlja na trošak.


Ma, Bosa je divna žena. Koliko je muškaraca sa njom skinulo mrak, ne zna im se broj. I ta sredovečna žena nije baksuz. Ne, ne. Sve možete reći za nju ali to nikako. Ta ženica nikome nije rekla ne. Kad god bi se našla u prilici da nekome pomogne ona bi dala sve od sebe da usreći muškarca. Sa osmehom na licu, koji nije baš prijatan za gledanje, zbog klavirskih zuba (red zuba, red praznine), ona bi se svojski potrudila da uradi ama baš sve što joj kažete. Vaša želja za nju je zapovest. Tako blago i poslušno stvorenje danas je veoma teško pronaći.


Zbog toga ceo moj kraj se ponosi Bosom. I nema čoveka koji nije čuo za nju. A ona, ako vas sretne na ulici, a ujedno vas i prepozna, samo će se nasmešiti, reći će nešto u stilu „Ćao, lepi“, odmeriće vas od glave do pete, tiho će uzdahnuti i produžiće dalje jer možda već u susednoj ulici naiđe neko koga će Bosa tek da upozna i usreći.


Jedna je Bosa. Jedna i jedina. Ponos moga grada. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 18  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

Bosa za presednika. Takve zene nam trebaju.
#6, 17.03.2018 - 23:12
zeljaana (56)
@Lela12 komentarišeš Cajin izgled, kao da si se sama prepoznala u Bosi, da li zbog njenog izgleda ili zbog ponašanja, nebitno je, pa ti je krivo. Brže bolje si otvorila lažan profil da bi "oblatila" i blog i Caju. Blam...crna zemljo, otvori se!
#5, 16.03.2018 - 14:28
Bosa izula karike....
#4, 15.03.2018 - 17:02
mmina (44)
Anci,udala se Bosa
#3, 14.03.2018 - 23:06
Nije jošte, a kad će ne znamo
14.03.2018 - 23:10
zeljaana (56)
Cajo, jel' se udala Bosa, ako nije pošalji je ovde da nađe čoveka-srodnu dušu, neka i nju neko usreći!
#2, 14.03.2018 - 07:07
Koliko znam - nije. Preporučiću joj Karike. Uklopiće se sjajno
14.03.2018 - 16:39
citer (49)
Bosa - no coment
#1, 13.03.2018 - 22:33
Opet?!
13.03.2018 - 22:39