Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
robija blog
 Ovo sam pisao u istom periodu tj. kad sam bio u srednjoj skoli
     Izrečena mu je smrtna kazna. Čeka u ćeliji ne mareći za sate ili za dane. Znao je da ne može da pobegne. Nadao se da će ga spasti neko čudo.
    Došao je i dan njegove egzekucije. Izlazi vezan pred narod dok masa urla od zadovoljstva što će videti još jedno smaknuće. Nervira ga ta vika i pogledi ljudi. Nikome nije žao što će umreti. Dva tamničara ga odvode do panja i tu ga zaustave. On se okrenu leđima masi. Jesam li ovo uradio iz protesta ili zato što ovako treba da se stane, zapita se. Odmah se okrenuo na suprotnu stranu, prema masi jer ako je trebalo onako da stane izgledalo bi kao da se predaje. Pljunuo je u stranu da još jasnije pokaže protest.
    Pogleda desno i ugleda dželata, sa crnom kukuljicom na glavi na kojoj postoje prorezi za oči, kako mu se približava gledajući mu u lice. Sada on dželatu okrete leđa okrenuvši se tako ponovo u onaj prvobitni položaj. Promisli malo pa se ponovo okrete licem prema masi i tako nekoliko puta. Masa je počela da se smeje, a dželat nešto promrsi kroz usta. Ličilo mu je na kašalj.
    On se najzad okrenu u stranu tako da su mu i masa i dželat sada bili na levoj strani. To izazva prave salve smeha kod mase. To ga u tom trenutku toliko pogodi da sede na zemlju i spusti glavu u ruke.
    Dželat podiže malj da ga usmrti tu na zemlji u takvom jadnom položaju. On vide samo senku malja kroz sklopljene šake. Zatvori oči i stisnu zube. Mislio je da će mu to pomoći da izdrži bol možda čak prividno produži vreme njegovog života. U trenu je čuo tup udarac. Oseti ga ali ga nije zabolelo. Učini mu se da je mrtav ali shvati da i dalje razmišlja. Šta li se to desilo, zapita se. Ne htede da se pomeri jer ne bi siguran u to da je živ. Posle nekoliko trenutaka uspe da sakupi hrabrosti da otvori oči.
    Vide da leži u polumraku neke sobe koja baš i ne priliči onom vremenu u kojem je do malo pre bio.
    Najzad je shvatio. Ležao ja na podu svoje dnevne sobe. Iznad njega je bio kauč sa kojeg je pao. Pogleda u televizor. Na njemu je bila jedna od onih humorističkih serija koje se igraju pred publikom. Čuo je ono poznato smejanje i urlanje mase.
    Daće otkaz. Jednostavno ne želi više da radi u trećoj smeni.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

jadan...
#1, 24.02.2008 - 11:27
Pa nije mu lako :)))
24.02.2008 - 14:44