Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
fure blog
Sta je sve ljubav?! Svi čeznemo za ljubavlju, za toplinom, za nežnošću, za onim iskonskim pripadanjem nekome do koga nam je iskreno stalo. Svi, kad volimo, želimo biti u isto vreme voljeni. Samo uzvraćena ljubav je srecna ljubav, sve ostalo je mučenje, patnja, tuga i takva ljubav nema smisla. Ljubav treba biti lepota i zadovoljstvo, ne tuga. Treba biti veselje i radost, ne suze i neizvesnost. Ljubav je osećaj u kojem se utapamo, a da nikad ne možemo ostati bez zraka. Što dublje tonemo u nju, sve više snage skupljamo, sve smo jači, sve poletniji, sve opušteniji. Kad volim, celi svet mi je na dlanu, volim srcem, dušom, telom, volim svim svojim čulima i volim poklanjati sebe. Ljubav za ljubav, ljubav iz ljubavi. Postoji li neki lepši osećaj od toga. Onaj, koji nikada nije osetio ljubav, koji ne zna šta znači voleti, nema pojma koliko je nesrecan u svom životu. Jer ništa goreg nema od hladnog i bezosećajnog srca, koje nije spoznalo toplinu i svetost nečijeg postojanja i u kojem razum nije prepustio mesto srcu. A tamo, gde srce vlada, ljubav kolo vodi i sve pobeđuje. Svi smo mi orahove ljuske koje se ljuljaju na moru života. I nikome nije nimalo lako...kad pronađu onu svoju drugu polovinu, pa se sklope, savršeno, kao školjka, onda plutaju, onda im ne može ništa ni vetar ni voda...Još od vremena kad je, po mitologiji, Zeus dao da se ubije savršeno biće (pola muškarac, pola žena) i da se njegovo srce podeli na dva dela i baci daleko jedno od drugoga, svi traže onu drugu polovicu srca, drugu polovicu sebe, da dalje brode, da dalje idu jači i samosvesniji...Retki to uspeju, neki pronađu samo privid te polovine, neki umru nikad je ne pronašavši, samo retki uživaju u svemu tome, makar i na daljinu, svesni te savršenosti, koja postoji, ali koja im nikad neće biti dostupna...Ali, imali su sreću, susreli su je...za tu spoznaju o postojanju svoje druge polovice, njenom traženju i prepoznavanju, makar ne bila uz nas, vredi živeti... Zato volite, borite se za ljubav, borite se da je zadobijete i zadržite. jer ona je jedina vječna, sve ostalo je prolazno. Ma na kakve prepreke nailazili u tom svom traženju ljubavi i druge polovine srca, vjerujte, bit ćete nagrađeni na kraju. Shvatit ćete da je vrijedilo čekati, samovati, tugovati, tolike greške napraviti, zbog kojih smo se kajali. Sve je to cijena prave i iskrene ljubavi.

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

u pravu si ; ))
#1, 30.05.2008 - 00:52
Znam da sam u pravu ! Postavio sam ovaj tekst jer je meni pomogao da resim puno dilema oko, ljubavi! Nadam se da ce jos nekom pomoci onom ko nezna sta znaci ljubav! : )
30.05.2008 - 02:14
 

Korisnik
offline
offline fure
Srbija, Pomoravski okrug, ParaćinBlogovi: tagovi
Arhiva unosa