Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipi blog
Svajcarci su danas do podne , odbacili poostrenj mera naturalizaciji.
Pa i tako su ostri , Unija Demokratskog Centra im je nacisticka.. :P hahaha ali nisu uspeli. :))))))
Švajcarci su na referendumu odbacili predlog o pooštravanju uslova za naturalizaciju stranaca, rve su procene glasanja koje prenosi švajcarska televizija.

Biračka mesta su zatvorena u podne, jer u Švajcarskoj je bičaj da glasači pismenim putem glasaju i nekoliko dana unapred.

Švajcarci su danas glasali o merama koje uporno zastupa Unija demokratskog centra [UDC], stranka čiji je jedan od glavnih ciljeva borba protiv navodne prenaseljenosti Švajcarske strancima.

Ta stranka predlaže da se po novom zakonu zahtevi za naturalizaciju stranaca rešavaju glasanjem po opštinama, a ne u ad hok komisijama kao što je to do sada bio slučaj.

Federalni savet [vlada] i većina poslanika u parlamentu izjasnili su se protiv te inicijative, smatrajući da je ona diskriminatorska i nepravedna.

Švajcarska za razliku od nekih evropskih zemalja primenjuje samo takozvano 'pravo krvi', i oko 20 odsto stranaca, koliko ih ima to pravo. prema podacima iz 2006., može da stekne švajcarsko državljanstvo po tom osnovu uz komplikovanu proceduru.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: