Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog

Sto vise moci ti imas, to drugi imaju manje slobode  

Sukobi medju ljudima predstavljaju mozda glavno obelezje nase civilizacije - kako anticke, tako i savremene. Svakodnevni odnosi, bilo da su u pitanju licni ili oni na nivou nacija, uvek u sebi nose seme buduceg sukoba i cesto puta podsecaju na nevoljno potpisano primirje, koje obe strane koriste, kako bi otkrile slabosti i  nedostatke  svog neprijatelja. 

Neverovatna kolicina negativne energije i agresije koju nasa vrsta svakodnevno proizvodi, dovela je do toga da ova plavo-zelena grudva zivota, postane generator bola i mrznje u Univerzumu u cijim smo turistickim vodicima verovatno opisani na sledeci nacin:

 

656581_96323717%5B1%5D-42478-1-2.jpg            

Vrsta: Homo sapiens

Brojnost: 6.500.000.000 sa tendencijom stalnog prirasta

Razmnozavanje: Muzjak  ispoljava zainteresovanost za zenku i pokla-nja joj sitne komadice zutog metala, koje ona  kaci po telu. Izgleda da ovo predstavlja nacin na koji se vrsta razmnozava, jer 9 meseci kasni-je zenka donosi na svet golo mladunce. Od tada ona menja svoje ponasanje i postaje zastitnicki raspolozena prema mladuncetu, a agre-sivna prema muzjaku ("Gasi tu cigaretu, da ti je ja ne ugasim na celo"!).

Verovanja: Prosto neverovatno, ali oni smatraju da su jedina ziva bica u citavom Univerzumu?!

Medjuljudski odnosi: Prvo se rukuju i grle, pa onda jedni druge ubijaju, pa se onda opet rukuju i grle  i tako iz ciklusa u ciklus.

Dnevne aktivnosti: Za razliku od drugih vrsta sa kojima dele planetu i koje se uglavnom bave sakupljanjem jestivih plodova (zirovi, lesnici, orasi...), oni skupljaju i nagomilavaju plodove koji im ponajmanje sluze za ishranu, a cesto puta i nicemu ne sluze. Iako zenka prednjaci u ovoj aktivnosti, muzjak takodje pokazuje zavidan entuzijazam. Kada procene da su skupili dovoljan broj jedinstvenih  i vrednih plodova, onda pozovu u svoje skloniste drugi par sakupljaca, kako bi na osnovu njihovih reakcija procenili, koliko vredi njihova zbirka.

Ekonomija i rad: Trude se da dnevno budu sto manje radno aktivni.

Nivo duhovnog razvoja: Nizak

Nivo tehnoloskog razvoja: Malo visi


vanzemaljac.jpg

Saveti:
U slucaju kvara i prinudnog spustanja letelice, koristite sledecu proceduru:

- odmah ukljucite radio-far za automatsko navodjenje kosmicke slep sluzbe

- zbog opasnosti od otmice i podvrgavanja medicinskim eksperimenti-ma, izbegavajte svaki kontakt sa pripadnicima vrste

- u slucaju iznenadnog susreta sa njima, ispustajte piskave zvuke, kreveljite se i pravite se kao da hocete da ih otmete i odvedete u letelicu. S obzirom da su kao vrsta ispunjeni velikim brojem iracionalnih strahova, ovakvo vase glupiranje najcesce je sasvim dovoljno da ih preplasi i natera da pobegnu glavom bez obzira.

- ukoliko vas ipak zarobe, zahtevajte da vidite glavnog vodju citave vrste planete i recite mu da ste ambasador mocne Galakticke Federacije, koja u tren oka moze da unisti njihovu celokupnu civilizaciju.

- s obzirom da su kao vrsta veoma agresivni, obavezno im ponudite trajnu vojno-tehnicku saradnju i kao dokaz dobre volje, predajte im svoj solarni fen za kosu,  tvrdeci da je u pitanju smrtonosni torziono-skalarni dezintegrator, koji moze u tren oka da unisti sve njihove neprijatelje. Objasnite im da se aktivira automatski i  to naglim praznjenjem kvantnog fluksa (!), do koga dolazi pri izlasku vase letelice (sa vama u njoj) iz gravitacionog polja njihove planete

- i na kraju, nikako ne dopustite da saznaju da ste ipak samo obican student i da vas diplomski rad nosi naziv "Obicaji i verovanja primitivnih naroda  Galaksije".

PREPORUKA TUROPERATERA: Za izbegavati! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: