Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
voki52 blog
procitajte


 
 Sedeo sam sam u kupeu. U vozu koji je jurio kroz plavu mesečinu. Ugušio sam svetlo da bih pustio mesec da mi svetli. Čini mi se da se samo na trenutak smračilo, verovatno su oblaci sakrili mesec.  
 
 Kada se plavilo opet probilo, više nisam bio sam. Neko je sedeo nasuprot, mene. Devojka. Mesečina ju je osvetlila. Imala je lice boje snega i obraze crvene kao krv, u crnoj kosi crvenu mašnu i užasno staromodnu haljinu.
 
 Slatko se nasmejala: "Je li, nećeš me odati? Znaš, oni će me sigurno tražiti."  
 
 Govorila je cvrkutavo.
 
 "Ja sam Snjeguljica, Snežana, kako god ti odgovara. Patuljci su me toliko naljutili da sam odlučila da zbrišem. Znaš, podnela sam sve. I trovanje i onog princa i ulogu patuljačke domaćice, ali onda je u drugim bajkama ponestalo princeza, pa sam morala i da spavam na zrnu graška i da krojim neke košulje za labudove, a žrtvovanje zmajevima više ne mogu da podnesem. Patuljci ugovaraju, a jedino ja radim."
 
 Bilo mi je smešno, sve dok se nisu začuli neki brzi koračići. Kupe se ispunio kapicama. Patuljci.
 
 "Sigurno ti je ona ispričala kako smo pokvareni, itd. itd. Ali ona je takva, u stvari. Sve što je trebalo da uradi je da bude sa Plavobradim jednu jedinu noć, a ona nije htela. Kaže da joj je Crvenkapica rekla da je sifilističar. Mi smo je hteli prinuditi ugovorom, ali je zbrisala. Eno, Plavobradi se utešio Pepeljugom, ona je opet u poslu. Idemo kući!"- ispričaše u jednom dahu patuljci.
 
 Mesec nestade na sekundu, a s njime i svi oni.
 
 Pomislio sam na svoju devojku, malu crnu sa tamnim okicama: "Eh, moja Snež...."
 
 

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Pozdrav,druže.Super.
#1, 03.06.2008 - 17:34