Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Luuna blog
....Nekada davno, u sam iskon jednog od mnogobrojnih svetova, behu dva bespolna bica:
Ono i Ono.
Samog pojma vremena još nije bilo. Bilo je samo postojanje, i njegova suprotnost, ne-postojanje.
Da, bilo je tako jednostavno.
U jednom trenutku, u jednom bicu rodi se prva misao.
Ono se približi drugom bicu i, buduci da reci još nisu postojale, kao ni usta koja bi ih izgovorila, prenese svoju misao na neki neuhvatljiv, i njemu nepoznat nacin.
Misao je glasila: "Hajde da se pretvaramo da imamo usta."
Drugo bice prihvati ovu ideju, te se bica stadoše pretvarati da imaju usta. Kroz to njihovo pretvaranje, nastalo je vreme.
Posle nekog vremena, prvo bice oseti neki nemir u sebi. Pretvaranje mu više nije bilo dovoljno. Zato se Ono opet približi drugom bicu, i ovog puta glasno izrece svoju misao:
"Hajde da se pretvaramo da imamo i jezike. Onda ceš ti otvoriti svoja usta, a ja cu na njih priljubiti svoja i probati ih jezikom."
"U redu", rece Ono.
I bica se stadoše pretvarati. Ono je otvorilo usta, a drugo Ono mu je prišlo i liznulo mu jezikom usne. Bica tad spojiše usne. I onda se poceše pretapati, bice u bice. Jedno je ulazilo u drugo, jedno se s drugim mešalo i jedno u drugom gubilo.
Tako je nastao prvi poljubac, u vreme kada još nije bilo ni ljubavi, ni objekta kome bi ljubav bila upucena.
Zato i danas postoji poljubac bez ljubavi, ali nema ljubavi bez poljupca.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: