Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog

Svi su culi za MASONE! Ko su oni? Kako su nastali? Kako uticu na ljude, na covecanstvo? Cime se bave? Koji im je zadatak? Koji im je cilj?

Skoro sam procitala knjigu jednog monaha sa Svete Gore, iz Hilandara, koji govori o masonima, njihovoj istoriji i njihovom cilju...
 
Teorija zavere ili...

* U XI veku nastali su ASISINI-tajno drustvo koje je nastalo kao religiozni red, tj. kao religiozna sekta. Osnivac i prvi Veliki majstor asisina je bio "Hasan-i-Sabah" (ovo je jedno ime, jedan covek). Hasan je poreklom iz 12. siitske porodice iz zapadne Persije. Od Asisina je sve pocelo, njihovu organizaciju su preuzela ostala tajna drustva.

* Prvu znacajnu versku sektu, vitezova hramovnika ili TEMPLARA osnovao je Ig de Pejen, burgunndski vitez, 1118. godine. Organizacija je potpuno ustrojena po ugledu na asisine. Prva tri mastora su bili i dobri komandanti, organizatori i diplomate i vernici. Njihove zastave je krasio slogan: "Non nobis, Domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam" - Ne nama, Gospode, ne nama, vec imenu Tvome daj slavu. Ali, posle pada Askalona 1153. godine, cetvrti Veliki mastor Bernard de Tremele je naredio svojim vojnicima da pobiju svoje hriscanske saveznike kako bi zasluge za osvajanje grada pripale samo njima. Osmi Veliki majstor, Odo de Sen Aman, izazvao je rat sa Saladinom, u kome su Templari potpuno potuceni a i sam Odo je umro u Saladinovom zatocenistvu. Kasnije za devetog Velikog majstora dolazi Ridefor. Nakon Rideforda red je pokusao nekoliko puta da se uzdigne sve dok 1291. godine nije pala Akra, poslednje templarsko uporiste, a templari su posle toga otisli na Kipar sa ostacima svoje flote (mada neki kazu da su produzili na Maltu).
Po prestanku Krstaških ratova, red Templara je prerastao u Evropi u red bankara koji su bili oličenje zelenaštva. Pa ipak, blago doneto sa Istoka činilo ih je vrlo moćnim: neretko su se kod ovog reda zaduživali Jovan bez Zemlje, Huan iz Navare, Šarl Anžujski, engleski kralj Edvard I (založio čak i krunski nakit), Rober d Artoa dok je Luj VII za finansijskog savetnika imao Templara – blagajnika riznice. Pružali su i druge finansijske usluge, kao što su trgovina menicama, izdavanje vrednosnih pisama koja su se mogla unovčiti bilo gde u evropi, izdavanje zajmova i drugo.

Kamata na pozajmljenu sumu nije bila mala i kretala se od 11 do 15% što je izazvalo netrpeljivost dužnika. Tako već Filip Lepi počinje sa progonima ovog reda da bi zvanično poslednjeg majstora ovog reda Žaka de Molea spalio kao jeretika 1314. godine. Na taj način Filip je bio pošteđen vraćanja dugova onima od kojih je najviše zazirao, dok je svu templarsku nepokretnu imovinu poklonio redu Sv. Jovana (Hospitalci, Malteški vitezovi).
Trinaestog oktobra, 1307. godine, svi Templari su bili istovremeno uhapšeni od strane agenata Filipa IV (Philippe le Bel), da bi u zatvoru bili mučeni zbog jeresi Reda. (Postoji verovanje da je ovaj akt poreklo verovanja u nesreću koju donosi petak 13.) Po jednom gledištu, Filip koji je zaplenio trezor reda i razbio njihov bankarski sistem jednostavno želio da ga lično kontroliše. Videvši sudbinu Templara, Vitezovi reda sv. Jovana od Jerusalima i Rodosa i Malte su bili takođe primorani da napuste bavljenje bankarstvom.

* SLOBODNI ZIDARI

Slobodno zidarstvo se najpre pojavilo u XVII veku. Sama rec "slobodni zidar" nastala je u XIV veku. Simboli su preuzeti iz zanata starih majstora oblikovanja kamena i igraju znacajnu ulogu u masonskim ritualima i satanskom ucenju. Posto se masoni ne bave vise tim zanatima, glacanje i oblikovanje kamena interpretiraju se kao mteafore. Tako majstor prilikom ceremonije predaje zidarski alat primljenom segrtu i porucuje:"Ove alate mi koristimo za usavrsavanje sopstvene moralnosti".
U Francuskoj su postojala dva rivalska masonska centra: Veliki orjent i Velika loza. U Francuskoj su postojali i skotski jakobisti koji su u Francuskoj bili u izganstvu. Vatikan je prilicno podrzavao masone i bio u savezu sa njima.

* ILUMINATI
Evropski masoni i reformatori imali su nameru da da se osnuje posebno telo. U Nemackoj, Adam Vajshaupt osnovao je tajno drustvo Iluminati, 1. maja 1776.godine.


Cilj masonstva za covecanstvo jeste Svetska drzava-Jedna svetska vlada!
"Imacemo jednu svetsku vladu, svidjalo se to nama ili ne! Jedino ostaje pitanje da li ce ta vlada biti ostvarena osvajanjem ili dobrovoljno!"
NOVI SVETSKI POREDAK!!!

* Evo piramide vlasti:
2324027151_66d6a383a2.jpg

Dzon Tod, bivsi top-iluminat iz Vrhovnog Saveta trinaestorice kaze o dolarskoj piramidi:"...ovaj pecat kreiran je po nalogu porodice Rotšild u Londonu. Ovo je jedna luciferska organizacija. Radi se o finansijama i oni misle da stvore jednu jedinstvenu svetsku vladu. Ova organizacija će učiniti sve da tu svetsku vladu dovede na vlast i ta grupa sebe naziva sebe: ILUMINATI."

R.T.----> "VRH OVE PIRAMIDE, UGAONI KAMEN, PREDSTAVLJA PORODICU ROTŠILD, ROTŠILD-TRIBUNAL. Njih smatraju božanstvom u ljudskom obliku. Njihovu reč smatraju golim zakonom. Desna ruka Rotsildovih je porodica ROKFELER. Oko u vrhu piramide je oko Lucifera. On je duhovni predvodnik. Veruje se da je porodica Rotšild lično u vezi sa djavolom."

SAVET TRINAESTORICE: Ovde su yastupljeni najvi[i po rangu masoni sveta iz politike, privrede i crkve.

KLUB 300: To je celokupan svetski bankarski sistem.

B'NAI B'RITUAL: Cine ih iskljucivo jevreji. U prevodu znaci kompletno bankarstvo sveta.

VELIKI ORIJENT: Stara francuska loza po ustrojstvu na templare

KOMUNIZAM: Osnova im je odvajanje crkve od drzave

ŠKOTSKI RITUAL: 1-33 stepena

JORK RITUAL: Englesko slobodno zidarstvo

Donji deo piramide dodeljuje se onim masonima koji moraju da sluze kao "natpisi" za humanitarne namere i ciljeve njihovih pretpostavljenih. Tu spadaju Rotari i Lavovi, a kod nas sam rep cini Velika Jugoslovenska loza. Iz ovih "natpisa" najludji stizu do Skotskog rituala.

* Neki od simbola masona:

Wood%20Inlaid%20Masonic%20Table3.jpg
lew_masonic-apron.jpg
firstbd.jpgmsn2.gif

Ove simbole mozemo naci i na mnogim objektima u Srbiji. Knjigu "Masonski simboli u Beogradu" napisao je Zoran Nikolic koji objasnjava gde sve mozemo videti simbole masonskih organizacija. Mnogi znameniti ljudi Srbije su (bili) clanovi masonskih organizacija.
Na novcanici od 1 dolara se nalaze masonski simboli, kao i na nekim nasim ranije.
zionistmasonsaz5.jpg

NOVUS ORDO SECLORUM - NOVI SVETSKI POREDAK


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: