Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
TRU blog
Nadam se da ce vam se svideti.

Dva muskarca, obojica jako bolesni zajedno su lezali u bolnici. Jedan od njih je svaki dan imao mogucnost sedeti u svom krevetu zbog izdvajanja vode iz njegovih pluca. Njegov krevet je stajao uz jedini prozor u sobi.

Drugi muskarac je morao stalno lezati na ledjima.

Brzo su se upoznali i razgovarali po ceo dan. Pricali su o svojim porodicama, svojim domovima, poslu, gdje su bili u vojsci i gde na odmoru. Svaki dan je muskarac koji je sedeo uz prozor opisivao drugome muskarcu stvari koje je video napolju.

Muskarac na drugom krevetu je poceo ziveti za te jednosatne trenutke kada je njegov prijatelj sedeo i pricao o dogadjajima i bojama vanjskog sveta. Prozor je gledao na park uz jezero s labudovima.
Guske i labudovi su se igrali u vodi, a mala deca su spustala svoje male camce u vodu.
Mladi parovi su zagrljeni setali uz cvece svih boja.
Veliko, staro i snazno drvece je ulepsavalo pejzaz, a u daljini su se vidjela svetla grada.
Kada je muskarac uz prozor detaljno objasnjavao sve to, njegov je prijatelj na drugom krevetu zatvorio oci te zamisljao sve te slikovite prizore.
Jednoga dana mu je muskarac uz prozor opisivao paradu, koja se kretala uz jezero. Bez obzira sto njegov prijatelj nije cuo tu muziku, on je video u svom umu. Tako su prolazili dani i nedelje.

Jednog jutra je medicinska sestra donela vodu za umivanje i uz prozor pronasla telo muskarca koji je u snu mirno umro. Bila je tuzna i pozvala je medicinsko osoblje koje je telo odnelo iz sobe.

Odmah kada je to bilo moguce, drugi muskarac je zamolio da ga pomaknu uz prozor. Sestra mu je sa zadovoljstvom udovoljila, pobrinula se da se udobno namesti te ga ostavila samog.
Uz veliki napor podigao se polako na laktove kako bi po prvi put ugledao spoljni svet.
Konacno je imao priliku sam uzivati u spoljnim lepotama.
Pogledao je kroz prozor i ugledao prazan zid.
Muskarac je pitao sestru koji je to bio razlog da je pokojni prijatelj tako lepo opisivao stvari u spoljnjem svetu.
Sestra mu je rekla da je bio slep i da nije mogao videti zid koji je stajao ispred prozora. Rece: «A, mozda je htio usreciti vas?»

Epilog: Neizmjerna sreca lezi u usrecivanju drugih, bez obzira na nase uslove. Podeljena tuga se raspolovi, a kada dijelimo srecu ona se podvoji. Ako se zelis osjecati bogatim tada prebroji stvari koje ne mozes kupiti novcem.
«Danas je dar, zato se zove sadasnjost». 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

mudro.....i ljepo....svaka čast
#2, 18.06.2008 - 17:08
TRU (30)
Gracias,gracias... :)
#1, 18.06.2008 - 17:01