Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog
Protestvujem protiv globalizma,mobinga na poslu, nepostojanja srodne duse,ljudske gluposti, ozonskih rupa, gladi u svetu, nerviranja oko gluposti i protiv kasirke Mire u Maxiju koja mi uvek vrati zvaku ili malu Noblicu umesto kusura!
Zbog svega toga, idem u neki od sledecih manastira..
a167_tiger.jpg

Thaktshang je najpoznatiji manastir u Butanu. Sagradjen je na 3120m nadmorske visine i u prevodu znaci "Tigrovo gnezdo".

a167_Yumbulagang.jpg


Yumbulagang se nalazi na Tibetu , u prevodu znaci "palata majke i sina", i jedno je od prvih izgradjenih zdanja, ima istoriju dugu 2000 god. Unisten je u Kulturnoj revoluciji i ponovo izgradjen 1980te god.

a167_meteora.jpg


Za ovo svi znate, Meteora... U svom komplexu ima 6 manastira i uvrsten je na UNESKO-vu listu. Sagradjen u 14tom veku.

a167_Ngaphechaung.jpg

Ngaphechaung manastir nalazi se na jezeru Inle u Burmi. Sagradjen je od masivnih komada drveta, i posebnu atrakciju cine njegovi stanovnici - macke, koji su i turisticka atrakcija. Ima najvecu kolekciju statua Bude, koje su neprocenjive vrednosti..

a167_Gradac.jpg

A ako ostanem u Srbiji, postoji i manastir Gradac, koji je zaduzbina Jelene Anzujske, zene srpskog kralja Urosa I. Nalazi se 20km od Raske, sagradjen u 13tom veku u gotskom stilu...


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

prelep blog svaka cast ++++
#1, 21.06.2008 - 20:50
Hvala lepooo :))))
21.06.2008 - 20:52