Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
stoperka blog
  Jedan čovek star 92 god, mali, dobrodržeći i ponosan, koji je svako jutro u 8 sati bio kompletno obučen, sa kosom moderno nameštenom i savršeno obrijan iako je skoro sasvim slep, danas se doselio u starački dom. Njegova 70-to godišnja žena skoro je umrla i time selidbu u dom učinila neophodnom. Posle mnogo sati strpljivog čekanja u holu doma, ugodno se nasmešio kada su mu rekli da mu je soba spremna. Dok je upravljao svojom šetalicom ka liftu, opisao sam mu njegovu sobu, uključujući i roletne koje su bile okačene na prozoru. 
"Sviđa mi se", rekao je sa entuzijazmom osmogodišnjaka kome su upravo pokazali njegovo štene. 
"Gospodine Džons, još uvek niste videli sobu, sačekajte još malo." 
"To nema nikakve veze sa ovim", odgovorio je. "Sreća je nešto o čemu odlučujete unapred. Da li će mi se dopasti soba ne zavisi od toga kako je raspoređen nameštaj, već kako ja rasporedim svoje misli. Već sam odlučio da mi se dopada. To je odluka koju donosim svakog jutra kad se probudim. Ja imam izbor: mogu da provedem dan u krevetu brojeći teškoće koje imam sa delovima tela koji više ne rade, ili mogu da ustanem iz kreveta srećan zbog onih koji još uvek rade. Svaki dan je poklon i dok su mi otvorene oči, misliću na novi dan i na sve srećne uspomene koje sam odložio baš za ovo doba svog života. Starost je kao bankovni račun. Sa njega podižete ono što ste tu uložili. Moj savet vam je da uložite mnogo sreće u banku sećanja! Hvala vam za svaki deo u banci sećanja. Ja još uvek ulažem!! 
Zapamtite 5 jednostavnih pravila za sreću: 
1. Oslobodite svoje srce mržnje. 
2. Oslobodite svoj um od briga. 
3. Živite jednostavno. 
4. Pružajte više. 
5. Očekujte manje 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

tako mi i jeste u zivotu.......
#1, 23.06.2008 - 22:36
 

Korisnik
offline
offline stoperka (37)
Srbija, Nišavski okrug, NišBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa