Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
dule77d blog
  !!! COCA-COLA ZERO !!!

U svakom sluchaju, chitam sa etikete shta se sve nalazi u ovom magichnom napitku i pronalazim sledece informacije o tim sastojcima na internetu.

1. FENILALANIN (Phenylalanine) - Utiche na luchenje SEROTONINA (hormon zadovoljstva) koji izaziva zavisnost.

2. FOSFORNA KISELINA (Phosphoric acid) - E338 - Smanjuje gustinu kostiju, jer vezuje kalcijum i magnezijum i stvara soli koje se ne apsobuju. Takodje izaziva bolesti bubrega, kao i stvaranje kamena.

3. NATRIJUM CIKLAMAT (Sodium cyclamate) - E952 - Veshtachki zasladjivach koji je 1969. ZABRANJEN, jer je otkriveno da formira kancerogenu materiju u organizmu.

4. ACESULFAM K (Acesulfame potassium) - E950 - Veshtachki zasladjivach za koji se tvrdi da nije dovoljno testiran pre pushtanja u upotrebu i za koji se sumnja da je kancerogen.

5. ASPARTAM (Aspartame) - E951 - Sumnja se da je shtetan za mozak i da izaziva tumor. Na stranama wikipedije mozete prochitati o ostalim nezeljenim posledicama kao i o sumnjivim okolnostima pod kojim je ovaj zasladjivach prihvacen kao "bezbedan".

6. KOFEIN (Caffeine) - Ok, ovo svi manje-vishe znaju, izaziva zavisnost bla bla...

7. NATRIJUM CITRAT (Sodium citrate/Trisodium citrate) - Ovaj "regulator" ukusa je ustvari anestetik (za jezik) i antikoagulanta.

(mogu misliti kakav je ukus kole bez njega)

8. NATRIJUM BENZOAT (Sodium benzoate) - E211 - Konzervans, koji moze da reaguje sa Vitaminom C i formira Benzen, chija su kancerogena svojstva poznata. Takodje utvrdjeno je da ova hemikalija izaziva celijsko oshtecenje, jer utiche na DNK mitohondrija. 2007. je otkriveno da natrijum benzoat (E211) izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod dece. Prema ovim istrazivanjima IQ opada i do 5.5 poena. U Koka-Koli su izjavili da ce obustaviti upotrebu E211 "chim se pronadje adekvatna zamena".
Naravno, nije koka-kola jedina koja ima ove sastojke u sebi, ali "Zero" u sebi nema nishta drugo.
Eto, tako drugari, to bi bilo to. Ovo bi mogao da postane Chain Letter, it's up to you.
Naravno, sve ove podatke mozete da proverite na internetu, za to i sluzi. Savetujem da krenete od "wikipedie".
P.S. Enjoy Coca-Cola!!!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

:))))
#2, 29.06.2008 - 16:20
Luuna (49)
:)
#1, 26.06.2008 - 20:54