Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog

„Kad porastem biću žena“ – reče neko od mojih kolega.

Međutim, danas više nije fazon biti "žena", nego biti "macka".
To što se nekada učilo od mame, prevaziđeno je i okarakterisano kao primitivno, nezanimljivo i nestimulativno.
Pitam se, gde se to izgubilo žensko dostojanstvo? Prefinjenost, osećaj za stil?
Kada su devojke postale tako veštačke? Tipizirane, istovrsne, kao da postoji fabrika klonova? I zašto? Gde su onaj prirodni stid, odmerenost, maniri? Izgubili se u utrci za sjaj (bedu) nečijeg automobila, sata, novčanika ... ?

zena3.jpg


Kada vidim kako se ponašaju devojke/žene, u neku ruku shvatam zašto su i muškarci postali tako nekreativni. Nemaštoviti, neromantični. Ono što mogu kupiti novcem - kupe (mogu, nažalost, uglavnom sve), a ono što ne mogu
i onako im se ne sviđa.
Dugogodišnja borba za ravnopravnost donela je i neke (mnoge) negativne implikacije, i otišla u sasvim drugu krajnost. Jer ono što od početka, po prirodnom toku stvari, nije jednako, ne može biti jednako ni izveštačeno. Nisam polni diskriminator, samo smatram da su neke stvari ipak samo muške, a neke samo ženske.
Ne mogu da se otmem užasu koji me spopadne kada vidim pripadnice lepšeg pola sa flašama u ruci, pijane na šanku, kako psuju, ili se utrkuju i divljaju po gradu.
Stvari su se toliko izmenile da se u međusobnim odnosima više uopće ne zna ko „nosi pantalone“. Bečka škola, šta je to? Neko čuo? Davno izumrli ideal.

S druge strane, kriterijumi ženstvenosti i vrednovanja su radikalno izmenjeni, pa je tako danas sasvim dovoljno da hodaš na 12 cm štiklama u pola bela dana, nosiš make up na + 25 uz što manje odeće, budeš isfenirana, manikirana, nakvarcana. Da imaš privatnu kolekciju video snimaka sa različitim subjektima (i objektima), i visok prag tolerancije.
Budeš glupa. I cutiš.

Jer pametne više nisu nikome interesantne. Koga briga to što osim lepote, eventualno imaš i mozak, koji pri tome, sačuvaj Bože, znaš i koristiti.
Koga briga to što si pismena, kulturna i obrazovana, što studiraš, radiš, baviš se sportom ili humanitarnim radom.

Dovoljno je da si lepa.
A kada prestaneš biti lepa onda nađi sebi devojku i kupi psa.
Kraj priče.

I zašto je toliko kvalitetnih samaca, pitate ?

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: