Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog

Postoji li uopšte smisao?

Koji je smisao trenda? Da li je trend postao zaljubiti se ili ne? Ili se jednostavno možemo zaljubiti u trend? Zna se desiti…

Odavno je sva ta priča počela voditi veliku ulogu u našim životima. Možda bolje zvuči bitku u našim mislima, neretko u srcima. Kako se sada tako nešto uopšte može povezati? Ne znam, ali je tako.

couple.jpg

Prvi korak je bio muško-ženska prijateljstva. Nedugo nakon, ona su postala tema svakog modnog časopisa ili slično, a da ne govorim tema svake kafe sa prijateljicom .Kako završe ta prijateljstva i da li ostaju zauvek prijateljstva je od osobe do osobe. Sve u svemu, trend je lansiran, mi zagrizli.

Međutim, sve bi to bilo u redu da se nisu poremetili odnosi muškarca i žene pa su se neka pravila u vezama drastično promijenila. Zašto? Pravila su izvedena iz ravnopravnosti i to bi trebalo zadovoljiti odgovor. U redu je ravnopravnost, više nego u redu ali jednakost? Eh tu smo već izgubili svaki pojam. Jednakost u vezi često nas dovodi upravo do onih situacija za koje kažemo da bismo ih rado preskočili, jer se vremenom zapetljamo u obavezama i gledajući ih kroz oči jednakosti zaboravimo šta je ispravno raditi u skladu s našim polom, a šta ne.

Izgleda da smo ono old fashion bukvalno shvatili kao OLD.

Mi smo takav narod koji prihvata sve u cilju trenda. Ipak se pokazalo da najteže podnosimo one priče ko će kome prići i slično.. Pa zar se o takvoj stvari treba raspravljati? Zar su se toliko pomešale uloge da je to pitanje uopšte prisutno? Kakav je to uopšte muškarac kojem devojka mora da priđe? A kakva je to devojka kojoj takav gest ne godi, nego se odvaži biti “muško u vezi”? O tome ja pričam.

Mnogi to već rade pa…Ostaje prilagoditi se. Ali da li se svi želimo prilagoditi? Jedno je prilagoditi se globalnim stvarima koje dolaze s vremenom, drugo je dozvoliti da nam jedna izopačena nacija namece totalno drugačiji način života.

Prevod, nešto što je nekada važilo za romantiku i slično, su brutalno zamenile situacije koje više pokazuju nego skrivaju, pritom zanemarujući činjenicu da je prvi utisak najbitniji. A onaj utisak koji se u takvim situacijama ostavlja…

Toga je uvek bilo, uvek će biti. Šteta , nekada je samo “bilo toga”, a danas je “to to”.

Ipak postoji jedna stvar, jedna stvar koja se još uvek ceni, pa čak i u ovom svetu. Biti drugačiji. Drugačiji od svega ovoga. Ponekad mi je drago što su stvari otišle ovako daleko, jer onda oni drugačiji ne bi imali priliku da se ističu, u pozitivnom smislu. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: