Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog
Bush ce stradati u atentatu
Prokletstvo je staro skoro dvestotine godina i do sada se u gotovo svim slucajevim pokazalo sudbonosnim. Mnogi smatraju da ce se i sada ostvariti!

indians4b.jpg

Kleta je vezana za nevideni pokolj, koji je u cuvenoj bitci kod
Tippecanea nad daleko slabije naoruzanim i malobrojnijim Indijancima pocinio americki genaral William Harrison. Videvsi sta su bezobzirni ratnici “belog poglavice” ucinili nad njegovim saplemenicima, indijanski poglavica Tekumseh izrekao je sledecu kletvu:
Postaces veliki poglavica, ali neces privesti kraju svoj mandat. Umreces za vreme sluzbe, bas kao sto ce to biti i sa svakim drugim velikim poglavicom izabranim svake dvadesete godine nakon tvoje smrti!…”
Godine i dogadaji koji su usledili gotovo da su u potpunosti potvrdili kletvu starog indijanskog poglavice.
Harison je 1840. godine izabran za americkog predsednika i umro je vec sledece godine od - upale pluca.
S njegov smrcu nastavilo se prokletstvo indijanskog poglavice Tekumseha, a crna statistika pokazala se zacudujucom: svakih dvadeset godina nasilnom smrcu okoncavali su se zivoti americki predsednici: Abraham Lincol ubijen je u pozoristu, James Garfield je umro od posledica atentata, Wiliam McKinley pao je u atentatu, Warwen Harding, umro je od infarkta sedeci u Beloj kuci, Franklin Roosevelt, umro je od kapi za vreme svog treceg mandata, a John Kennedy, kako je poznato, ubijen je u organizovanom atentatu u Dallasu (Teksas)…
Jedini americki predsednik koji je sticajem sretnih okolnosti izbegao Tekumsehovoj kletvi bio je Ronald Reagan....
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: