Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zmajcic blog
 Stvari nisu uvek onakve kakvima se cine...

 Dva andjela putnika zaustavila su se da prenoce u kuci jedne vrlo mocne porodice.Porodica je bila netakticna i nije im odobrila da se smeste u gostinjskoj sobi njihove vile.Umesto toga dali su im mali prostor u hladnom podrumu kuce.Dok su raspremali lezajeve na podu,stariji andjeo ugledao je jednu pukotinu u zidu,i popravio ju je.Kada ga je mladji andjeo upitao zasto je to napravio,stariji mu je odgovorio "stvari nisu uvek onakve kakvima se cine".

Sledecu noc,andjeli su dosli da prenoce u kucu jednog vrlo siromasnog para,ali muskarac i njegova zena bili su vrlo gostoljubivi.Nakon sto su sa njima podelili ono malo hrane sto su imali,bracni par je dozvolio andjelima da spavaju u njihovom krevetu gde ce se moci dobro odmoriti.Kada su se sledeci dan probudili,andjeli su pronasli gospodina i njegovu suprugu u suzama.

Jedina krava koju su imali,cije je mleko bilo njihov jedini izvor prihoda,lezala je mrtva na polju.Mladji andjeo bio je besan i upita starijeg andjela,"kako si mogao dozvoliti da se to desi"? Prvi covek imao je sve,i ti si mu pomogao;druga porodica imala je malo toga,ali je bila spremna sve podeliti,a ti si dozvolio da im ugine krava...!!!

"Stvari nisu onakve kakvima se cine" odgovori stariji andjeo.Kada smo bili u podrumu one vile,primetio sam da je u onoj pukotini na zidu sakriveno zlato.Obzirom da je vlasnik bio opsednut novcem,zatvorio sam pukotinu tako da im onemogucim da pronadju zlato...

Nocas dok smo spavali u krevetu siromasne obitelji,andjeo smrti dosao je po zenu ovoga seljaka,a ja sam mu dao kravu.Dakle , "stvari nisu uvek onakve kakvima se cine". 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

esmetmet (61)
Velika životna istina je da: "U SVAKOM DOBROM IMA NEČEG LOŠEG, A U SVAKOM LOŠEM IMA NEŠTO DOBROG"
#3, 15.07.2008 - 05:22
:-))
15.07.2008 - 14:25
esmetmet (61)
Velika životna istina je da: "U SVAKOM DOBROM IMA NEČEG LOŠEG, A U SVAKOM LOŠEM IMA NEŠTO DOBROG"
#2, 15.07.2008 - 05:21
:-)
15.07.2008 - 14:25
spale026 (28)
pouchno...
#1, 15.07.2008 - 04:25
aha...:-)
15.07.2008 - 04:36