Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
esmetmet blog

savršeno srce-stara priča

 Jednoga dana mladić je stajao u središtu grada razmišljajući kako on ima najlepše srce u celoj dolini. Prošla je velika povorka i svi su oni priznali kako je njegovo srce savršeno.Nije bilo crtice ni zareza u njemu. Da, svi su se oni uistinu složili da je njegovo srce najlepše koje su ikad videli. Mladić je bio jako ponosan i još se više i glasnije hvalio svojim prelepim srcemIznenada, jedan stari čovek pojavio se ispred povorke i rekao:„Zašto tvoje srce nije približno lepo kao moje?”Povorka i mladić pogledali su u to starčevo srce.Udaralo je snažno, ali prepuno ožiljaka, bilo je mesta gde su komadići bili premešteni i onih koji su bili stavljeni, ali nisu potpuno odgovarali i bilo je nekoliko oštećenih strana(ivica). Ustvari, bilo je puno mesta gde su celi komadi nedostajali.Narod je započeo - kako može reći da mu je srce lepše nego sto on misli? Mladić je pogledao u starčevo srce i video njegovo stanje, i nasmejao se. „Mora da se šališ, rekao je. Uporedi svoje srce s mojim, moje je savršeno a tvoje je prepuno ožiljaka i suza.”Da, rekao je starac, tvoje izgleda savršeno ali nikad se ne bih menjao s tobom.Vidiš, svaki ožiljak predstavlja osobu kojoj sam dao svoje ljubavi - izvadim komadić srca i dam je toj osobi, i često mi ta osoba uzvrati deo od svog srca koje se uklapa u prazni deo mog srca, ali budući da delovi nisu jednaki, ja imam nekih grubih završetaka koje delim, jer me podsećaju na ljubav koju delimo.Ponekad dam delove srca, ali mi osobe ne vrate svoj komadić srca. To su ti prazni delovi - davanje ljubavi je rizikovanje.Ovi ožiljci su bolni, otvoreni su, podsećaju me na ljubav koju dadoh ljudima takodje, i nadam se da se oni mogu vratiti jednog dana i popuniti prazne prostore na koje čekam." 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

latra (55)
divna prica zaista...nekad ljudi ne znaju kavu prazninu ostavljaju u nasim srcima ...ali se pitam da li bi zelela da se vrate i popune je ...nisam sigurna......:)
#1, 22.08.2008 - 13:07
 

Korisnik
Blogovi: tagovi
nema tagova