Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Enigma017 blog
R.Tagore
Reci mi,jeli sve to istina,dragane,jeli sve to istina? reci mi...
Kada ove reci sipaju munje,tamni  oblaci u grudima tvojimodgovaraju burom.
Jeli istina da su moje usne slatke kao razvijeni pupoljak prve ljubavi? Oklevaju li uspomene minulih majskih noci u mojim udovima?
Treperi li zemlja,kao harfa u pesmama kada je moja stopala dodirnu? Jeli istina da iz ociju noci kaplje rosa kada se pokazem,i da se zora veseli kada obavije moje telo?
Jeli istina da je tvoja ljubav lutala kroz vekove i svetove trazeci mene?  I kad si me  nasao,da je tvoja duga ceznja nasla svoje krajnje spokojstvo u mom neznom govoru, u mojim ocima i usnama, u mojoj bujnoj kosi?
Jeli istina da je tajna beskonacnosti ispisana na mom malom celu?
Reci mi,o dragane,jeli sve to istina? Volim te ,dragane,oprosti mi ljubav moju. Uhvacena sam kao ptica koja je zalutala.Otkako se potreslo, srce moje izgubilo je svoj veo i ogolelo. Pokri ga svojim sazaljenjem dragane,i oprosti mi ljubav moju.
Ne gledaj me prezrivo iz daljine. Povuci cu se u svoj kut i sedeti u mraku.Obema rukama pokricu svoju golu sramotu.Odvrati svoje lice od mene,dragane i oprosti mi bol moju.
Ako me volis,dragane,oprosti mi moju radost.Ako moje srce ponese bujica srece,ne smej se mom opasnom zanosu.
Ako sedim na tvome prestolu i vladam nad tobom tiranijom ljubavi svoje,ako ti kao boginja poklonim svoju milost,podnesi oholost moju,dragane, i oprosti mi moju radost!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: