Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
JANKER-CAR blog

nesto o sexuuuuuuuu...........

Američki psiholog Donn Byrne razvio je "ljubavnu formulu" i tvrdi, da se sa istom može u potpunosti ustanoviti da li je neko zaljubljen, prenosi blogger celestine.Na osnovu istraživanja posljednjih 20 godina Byrne je došao do zaključka da se ljubav sastoji iz 5 osnovnih elemenata:

1. sexualna privlačnost (A)
2. leptirići u stomaku (B)
3. želja za intimnošću (C)
4. potreba za obostranim osjećajima (D)
5. strah od gubitka (E)

Koliko je koja od navedenih komponenti izražena, zavisi od same ličnosti. Prema Byrneu tjelesna privlačnost je najvažnija ali sama nedovoljna, dok je strah od gubitka voljene osobe najmanje utjecajan faktor, ali uvijek manje ili više prisutan. Izmjerimo li pojedine komponente, jednom u odnosu na prijatelja , a drugi put u odnosu na partenera, možemo ocijeniti da li smo uistinu zaljubljeni.   Američki psiholog Donn Byrne razvio je "ljubavnu formulu" i tvrdi, da se sa istom može u potpunosti ustanoviti da li je neko zaljubljen, prenosi blogger celestine.Na osnovu istraživanja posljednjih 20 godina Byrne je došao do zaključka da se ljubav sastoji iz 5 osnovnih elemenata:

1. sexualna privlačnost (A)
2. leptirići u stomaku (B)
3. želja za intimnošću (C)
4. potreba za obostranim osjećajima (D)
5. strah od gubitka (E)

Koliko je koja od navedenih komponenti izražena, zavisi od same ličnosti. Prema Byrneu tjelesna privlačnost je najvažnija ali sama nedovoljna, dok je strah od gubitka voljene osobe najmanje utjecajan faktor, ali uvijek manje ili više prisutan. Izmjerimo li pojedine komponente, jednom u odnosu na prijatelja , a drugi put u odnosu na partenera, možemo ocijeniti da li smo uistinu zaljubljeni.  


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline JANKER-CAR (25)
Srbija, Južnobački okrug, Novi SadBlogovi: tagovi
nema tagova