Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
shoks blog
istinita priča

Dosta vremana je proslo lice se promenilo upijajući doživljaje k koje mu je zivot  priredio,jedna bora je nastavljala drugu bile su blage ali jasno su govorile da je osećajan i napaćen čovek stajao iza njih,biće koje nije umelo da sakrije svoja osećanja, svoju dobrotu i naivnost,iz kojih je nastalo njegovo novo kao ranama  prosarano lice.
pozdravio me je ,prepoznao me u sekundi ,licem se rasirio osmeh i oči su zasijale ,ali i njih sam drugačije pamtio i ako su bile sjajne dobre u njima se oslikavala tuga koja nije mogla da se sakrije ne meni koji ih zna dok su kao jezera nezaprljana i zagadjena ljudskim odpadom bile bistre i čiste.
Stisnuo mi je ruku u blagoj neverici da sam to ja na njegovom pragu prijatelj iz rane mladosti,sa kojim je proveo najlepse i najbezbriznije dane svog detinjstva. Nije skrivao zadovoljstvo sto me vidi .

udji :rekao je
usao sam :sećanja su sama počela da naviru u ovoj kuci sam bio mnogo puta  mnogo puta sam srecu ovde osetio zaigran i zagledan u mog druga dok smo prepričavali dogadjaje i avantura u kojima smo se nasli tog dana,  ali sam prvi put osetio nostalgiju.

Kad sam se smestio I uzeo da popijem kiselu koju mi je dao .e brate moj rekao je ,kao da te je bog poslao

Sto rekao sam

Ja neam ni jednog prijatelj

Kako to rekao sam

Razočarao sam se u ljude u smisao zivota

Gledao sam ga mršteći se nisam očekivao takav razgovor I ako sam moga o da naslutim da se zivot neslano salio sa njim kad god mu je bilo dosadno.

I u ljubav: dodao je…uzdahnuo sam nisam znao sta da mu odgovorim


U stomaku I grudima me od onda kad sam iskreno voleo neprestano prati osećaj izdaje I beznadja ,ne znaš prijatelju kako je to strašno kad se tvoje jedino telo grči I trese pod sećanjima koja su u mozgu ostala..taj prokleti ljudski organ koji je za sve kriv…gde jedna žena još uvek stanuje I ako je odavno trebala da se iseli ,ali ludi mozak uz pomoć srca nemože da joj da otkazni rok I papir za iseljenje ,suviše su jake emocije bile ,previše dogadjaja da bi se tek tako kao sa papira gumicom izbrisali.

Nije sve tako crno drugar,nije ona jedina bila biće drugih_-u neverici sam rekao nisam bio spreman na takav razgovor jer sam u tom trenutku bio u vezi I nije mi trebalo da čujem nešto tako.

 

Ehhhh uzdahnuo je I pogledao me pravo u oči:ja sam dve godine bio sa njom ,dve nije to dva dana ili dve nedalje…svo to vreme sam joj davao svoje srce kao na srebrnom poslužavniku mogla je da vidi svaki otkucaj,svaku sitnu venicu koja je samo zbog nje dovodila krv u moje srce  ona je bila moj život .ali na kraju se ispostavilo da je ipak ona bila prelepi ubica kome sam ja svoj život poklonio zarad ljubavi I ideala u koje sam verova ,ali ne više, više nemam ništa više nema šta da ponudim moje srce je ona uzela moj mozak zagadila ostala je samo prezna ljuštura :uzviknuo je vidno uzbudjen.

Ja sam samo dodao .ne smaš da kloneš duhom

Duhom,misliš dušom :nastavio je utišavši malo svoj ton ali je dodao trunku cinizma u svoj glas.ehh slomljena  je ona kao štapić od sladoleda što slomi dete kad poliže slatki deo.I baci u prašinu da tu istrulu,nemam ja ni duše prijatelju nemogu da je nadjem u prašini je negde u nekom mračnom kontejneru I tamo se raspada,samo zato što se iskreno predala jednoj ženi.

Hteo sam da je ženim da sa njom decu pravim ,maštao sam o tome ,I zaprosio sam je jer sam mislio da je ona moja sreća da ću sa njom život da provedem…jel znaš šta mi je rekla?

Ne:- odgovorio sam  

Ako se slože njeni roditelji nema problema...to mi je rekla

I da mora da ode do tog jebenog sela gde su joj živeli roditelji:odmahnuo je rukom kao da pokazuje gde je to jebeno selo.

Roditelji se nisu složili:pitao sam ga

To je bio samo izgovor drugar ona je tamo u tom jebenom selu već imala nekog.uzviknuo je ponovo I nastavio kao advokat pred sudijom da iznosi činjenice.

Zato je išla tamo svaki vikend kod tog ..tog gada.išao sam I ja sa njom par puta ali nisam ništa primetio.a I kako bi kad sam bio slep od ljubavi prokleta bila .

Tu sam ostao potpuno nem I jaš više zatečen…gledao sam ga I pitao se zašto sam ,uopšte I dolazio, nisam bio spreman da vidim svog najboljeg druga iz detunjstva tako povredjenog nisam mogao da ga gledam I slušam dok ispred mene kao neka baba kuka nad svojim životom.ali nisam mogao ni da odem bez reči samo tako bez objašnjenja.ostao sam moleći boga da što pre prestane I da promeni temu ,ali ne nastavio je.

 

Kad je otišla navodno da čuje šta njeni misle ,nisam sumnjao ,bio sam siguran da će se složiti upoznao sam ljude ,dobri su I pošteni vredni pravi seljaci.ali oni se nisu ni pitali sve je to bio njen dobro smišljeni plan ,ja sam joj bio rezerva čekala je trenutak da me potpuno izbaci iz igre ,više nisam bio ni na klupi .

 

imao sam posle nje još par devojaka ali nisam mogao jednostavno nisam smeo da se predam ni jednoj ne bih izdržao da još jednom budem povredjen,srce bi puklo,živim u strahu druže da ću iskrvariti na smrt od rana koje je ona ostavila na mom srcu ,mnogo sam je voleo I dok ti pričam o njoj boli me ne mogu da je zaboravim jednostavno nemogu.

Odjednom je prestao da priča iznenada kako je I počeo valjda hvativši da sam u blagom šoku… završio je …prešli smo na neke druge teme …otišli smo do kafića koji je bio u kraju ubili smo se ko bulje pili smo za sve godine koje smo proveli razdvojeni nije mislio na nju ,bilo mi je drago što je barem na trenutak bio nesvestan svoje jedine ljubavi. I tuge, zbog izdaje koju je doživeo.

 

Na putu ka kući razmišljao sam o ljubavi:

 

Strašna stvar ta ljubav ,koliko god može da bude lepa I koliko god je divan osećaj kad voliš I kad si zaljubljen,nije ništa naspram patnje I bola   koji stvara  slomljenim srcima. Kad ih ostavi da se bore sa samim sobom , da žive bez tog divnog osećaja ,koji je potreban svakom čoveku kao hrana I voda bez koje nebi postojao svet.Za jednog lek za drugog otrov,čudna I jedina ljubav kojoj se svi preda jemo    I za kojom žudimo je u stvari samo jedna obična kurva… zaključio sam onako pijan.

 
 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

jbg, idemo sad dalje :))))
#1, 29.08.2008 - 20:01