Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog

Šta je postalo od nas! Koliko znam, stari su Grci imali bogove, pića i uživanja ...

Mi umjesto toga imamo štrajkove, komplekse manje vrednosti i psihoanalizu - strah od prevelikih reči u ljubavi i od suviše velikih reči u politici. Pre smo gledali u nebo da bismo se molili, a sad to činimo da bismo psovali... Žalosno pokoljenje... Ili sam ja preozbiljna ...?

vuk%20samotnjak.jpg
Umesto što nas uče da volimo, zašto nas ne uče da ne mrzimo? Čini mi se da je došlo predvečerje civilizacije. Moralni napredak čovečanstva dugujemo starima, a vidi sad - kako im se rugamo i etiketiramo ih kao primitivne ... Kada bi priroda imala toliko zakona koliko ima naša država,  ni sam Bog ne bi njom mogao da upravlja. Imali smo Boga - a i njega smo srušili. Priroda je danas - sve ono što nije privatna svojina.

Svet je postao toliko odvratan da se nikome ne da ustajati iz mrtvih. I nema opravdanja. Ali, mi smo toliko moralno pali da čak i ne vidimo potrebu za opravdanjem.Umorni, bezoblični sumrak vere i ideala. Prazne zastave čovekovih prava. Rasprodaja planete. Potop što nailazi.
Došlo je vreme straha i najdublje bede. Ali, ako još u bedi treba da postoji neka sreća, to može biti jedino duhovna, okrenuta unazad prema spašavanju obrazovanja prošlih vremena, i okrenuta unapred da vedro i neumorno zastupa duh u razdoblju koje bi inače potpuno zapalo u materijalnost..

Bolje da umremo na nogama nego da živimo na kolenima!

Rat je završen - spasili smo glave, ali duše nismo.

Vodaju nas na lancima.

Ovdje Radio Democracy, izveštavam da je sloboda ubijena. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Rockman (49)
Iskoči po koji katkad iz zaklona i skrovišta...:-)))
#2, 02.09.2008 - 21:03
Ahaaaaaaa, to verovatno kada ja nisam tu negde :))
03.09.2008 - 13:13
Rockman (49)
Ima još boraca za povratak smisla u ove krajeve.
#1, 02.09.2008 - 20:42
...ali se vesto sakrivaju :))
02.09.2008 - 21:00