Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
blog

Neobjašnjivi fenomen iz Niša

Neobjašnjivi fenomen iz Niša

U Nišu, u ulici Visokog Stevana i neposrednoj blizini te ulice živi 10 parova blizanaca. Česti su slučajevi da kad komšije izađu na ulicu u jednom trenutku vide blizance na svakom ćošku.

Naučno objašnjenje za taj fenomen ne postoji, ali se građani često šale na svoj račun, prisećajući se događaja iz dalje prošlosti grada koji su možda izazvali toliki broj blizanaca na malom prostoru.

ja sam kao bata, a bata je kao tata...

Najstariji blizanac Milan Petrović ima 70 godina, a najmlađe bliznakinje, sestre Mila i Ana Milošević, tek su pošle u školu. Na parnoj strani ulice na brojevima od 2 do 8 žive četiri para blizanaca, a u neposrednoj blizini ostalih 6. Ipak nisu svi blizanci identični.

- Kada smo u društvu, komunikacija nije potrebna. Samo pogledima možemo sve da se dogovorimo. Drugari se šale na naš račun da živimo u ulici hibridne dece, ali mi se ne ljutimo - kažu uglas petnaestogodišnji Marko i Žarko Nikolić.

Dvadeset blizanaca na malom prostoru ne mogu medicinski da se objasne. Neki u šali pominju uticaj podzemnih voda, stariji se prisećaju da je ovde pala bomba u Drugom svetskom ratu. Svi ti razlozi se pominju kao mogući uzroci sedamdesetgodišnjoj tradiciji blizanaca u tom delu Niša.

Život s blizancima često nije nimalo lak. Mirjana, supruga Predraga Nikolića, ima dosta interesantnih priča o zabunama koje je stvarala identičnost njenog muža i devera Nenada.

- Zabuna je počela od samog početka, jer su moji rođaci čestitali deveru Nenadu sklapanje braka sa mnom, dok se moj suprug Predrag samo smejao, ne trudeći se da razjasni zabunu. Čak su i Nenadova deca stalno oslovljavala mog supruga Predraga sa tata. Silne muke ima Predrag kada ode u Pančevo da poseti brata. Nenadove komšije ga presreću na ulici i zovu u kafanu na piće. Dok se oni objasne dever potroši sve pare na piće - objašnjava Mirjana.

Blizanci ne vole puno da objašnjavaju kad dođe do zabuna. Oni više vole da izazivaju zabune. Dušan i Nikola Anđelković često su se menjali na sastancima s devojkama ili su varali profesore kad odgovaraju na času.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Blogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa