Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
blog
Tucha monaha na Atosu

Atina -- Najmanje sedam monaha je povređeno u tuči u manastiru na Atosu, saopštila je grčka policija.

Tuča je izbila između grupe pobunjenih monaha, koja je zauzela prostorije manastira Esfigmen, starog 1.000 godina, i grupe priznatih monaha. Monasi pobunjenici, koje pravoslavna crkva nije priznala, oštro su raegovali kada je druga grupa monaha pokušala da upadne u kancelarije manastira u Kareji.

Oni su pokušavali da uđu kako bi počeli izgradnju nove zgrade. Tuča se pretvorila u veoma oštar sukob kada su monasi, koji su okupirali manastir, gvozdenim polugama i aparatima za gašenje vatre napali grupu koja je pokušavala da uđe.

Sedam monaha je povređeno, od kojih su četvorica brodom prebačena sa tog poluostrva u bolnicu u Poligirosu.

Oko manastira Esfigmen već duže vreme vode spor zvaničnici pravoslavne crkve i pobunjeni monasi u tom manastiru, koji se oštro protive bilo kakvim kontaktima pravoslavnih crkava sa katoličkim crkvama i protestantima.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej i najviši administrativni sud Grčke naredili su njihovo izbacivanje iz manastira, ali su monasi odbili da se povinuju toj odluci. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Blogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa