Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
biba66 blog
Misli o dobru i zlu
Vladika Nikolaj Velimirović
Pročitajte možda vam se svidi.

 Vera je osnov ljubavi.
Bdi neprestano, da držiš veru, i bdi neprestano, da seme ljubavi, koje vera nosi u sebi, poraste i donese ti radost. Jer sama vera, bez ljubavi, ostala bi hladna i bezradosna.
No i kad ljubav u tebi ohladni, te ne poraste i ne donese plod radosti, drži veru i čekaj.
Drži veru pošto poto. I čekaj, ma i godinama, dok ljubav iz vere ne nikne. Izgubiš li ljubav, izgubio si mnogo, no izgubiš li veru, izgubio si sve. Izgubiš li ljubav, izgubio si plod s drveta, no izgubiš li veru, posekao si drvo.
Kad jedne godine njiva ne rodi, strpljiv domaćin obrađuje njivu sa dvostrukim trudom, da bi druge godine rodila. Govore mu susedi, da njivu proda, a on ćuti i radi. Kad i druge godine njiva ne rodi, strpljiv domaćin obrađuje njivu sa trostrukim trudom. Još jače mu susedi viču, da njivu proda, a on ćuti i radi. Pa kad njiva rodi treće godine, trostruka je radost damaćina. Tada njegovi susedi ćute, a on se raduje. A da je prodao njivu prve godine, čemu bi se radovao?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Sveti Vladika Nikolaj je neponovljiv sa vojim rečima, kao i svi Sveti Oci. Zaista je divan i sva dela njegova. Mislim da mu je najdublje i po meni najlpeše delo Reči o svečoveku. Bibo, svaka čast za širenje ovako veličanstvenih reči Svetoga vladike našeg.
#2, 18.09.2008 - 22:57
Kad bi mi stvarno učili iz pouka Svetok Vladike Nikolaja, bili bi bolji ljudi, bili bi bliži Gospodu, uostalom ti sve to znaš, a ja bih želela da i oni koji to ne znaju pročitaju, tad bi shvatili koliko je malo truda potrebno da bi bili srećni, jer sreća nije uzimanje već davanje.
20.09.2008 - 13:52
Naravno nicemu...
Veru ne treba nikada izgubiti, kao i nadu....
Predivno je ovo i jako poucno!!!
#1, 17.09.2008 - 15:43
Hvala Maro
17.09.2008 - 15:54