Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog
Rej Mirs - hrana iz divljineRej Mirs - hrana iz divljine

Opstanak nije novost, traje od trenutka kada su prva bića nastanila zemlju...

Neke od veština opstanka mogli bismo da koristimo i dan danas, i to ne samo da bismo se osećali bolje i zdravije, nego i da bismo bili zadovoljniji. Rej Mirs je čovek koga bi svako ko se izgubio u divljini voleo da ima uz sebe.

Serija ovog pustolova  istražuje kakav je uticaj hrana imala na našu kulturu, na prošlost i sadašnjost, kobinujući arheološke podatke i praistorijske tehnike spremanja hrane australijskih Aboridžina koji vekovima opstaju i žive bez upotrebe metala, ne znajući šta su to šerpe i lonci. Rej koristi svoje jedinstvene veštine i znanje da istraži kako su naši preci dolazili do hrane i kako su je pripremali te kako je to uticalo na njihov način života... Kako njegovo istraživanje odmiče, Rej polako otkriva da smo smo bliži svojim precima mnogo više nego što nam se čini.

Prezenter: Rej Mirs
Producent serije: Ben Sautvel

(Ray Mear's Wild Food)
BBC, 5 x 60 min 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: