Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
PetarPan974 blog

Spori pokret (Slow movement)

Do danas nisam ni znao da postoji pokret kao stvoren za mene...   :)   'Ok je usporiti,provesti dan ne radeci nista,zabaciti se u fotelju i na miru udahnuti'   To je njihov slogan.  :)
Do danas nisam ni znao da postoji pokret kao stvoren za mene...   :)   'Ok je usporiti,provesti dan ne radeci nista,zabaciti se u fotelju i na miru udahnuti'   To je njihov slogan.  :)       Pokret se zalaze za usporavanje zivotnog ritma. U srzi price lezi cinjenica da smo dok ubrzavamo iduci u korak sa 'savremenim satom' koji za jednu sekundu otkuca dve,udaljili,odvojili od sebe,prijatelja,porodice,okruzenja,zivota...'Slow movement' upravo propoveda znacaj ponovnog uspostavljanja tih prekinutih veza.Pristalice se sa nostalgijom secaju vremena kada je cela porodica zivela pod istim krovom,gajila povrce u basti...Pokret nije pohvala lenjosti...Ziveti sporo ne znaci plandovati,vec posvecivati vise paznje svemu sto radite.Takodje ne znaci da je brzina puza jedina prihvatljiva,vec je sustina u stvaranju balansa i pronalazenju sopstvenog ritma zivota.Ako neko radi 70 sati nedeljno i pritom je potpuno zadovoljan,to je u redu,ali takav tempo ne sme da postane standard i obaveza koju bi morao da prihvati svaki vredni radnik....   Nadam se da ima nas dovoljno kojima se ne dopada ovo konstantno ubrzavanje i koji bi voleli da sat otkuca minut na svakih pet minuta...  :)      Pozdrav kuleri moji dragi...   :)  I opusteno...   :)


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: