Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zagibg blog

ROŽDENSTVO PRESVETE BOGORODICE - MALA GOSPOJINA

Svim vernicima čestitam današnji praznik1608300605.jpg 

Тропар, гл. 4.
Твоје рођење, Богородице Дјево, објави радост целој Васељени, јер из Тебе засија Сунце правде, Христос Бог наш, који разрушивши прародитељску клетву даде благослов, а уништивши смрт, дарова нам Живот Вечни.
Кондак, гл. 4.
Твојим рођењем Пречиста, ослободише се Јоаким и Ана срамоте због немања деце, а Адам и Ева од срамоте пропадљивости(трулежности), и народ Твој, избавивши се узрока греха, кличе Ти: Нероткиња рађа Богородицу и Чуварку нешег живота.

Sveta Deva Marija rodi se od starih roditelja svojih Joakima i Ane. Otac joj beše iz plemena Davidova, a mater od roda Aronova. I tako ona beše po ocu od roda carskoga, a po majci od roda arhijerejskoga, i time već predobrazavaše Onoga koji će se iz nje roditi, kao Cara i Pravednika. Ostareli roditelji nemahu dece i moljahi se u skrušenosti svojoj Bogu da obraduje starost njihovu darovanjem jednog čeda, I Bog svemogući i svevideći obradova ih radošću koja je prevazilazila daleko sva njihova očekivanja, jer im darova ne samo ćerku no i Bogomajku.
Blagodatna Marija, blegoslovena medju ženama, hram Duha Svetoga, oltar Boga Životga, trpeza hleba nebesnoga, kivot svetinje Božije, drvo najsladjega ploda, slava roda ljudskog, pohvala roda ženskog, istočnik devstva i čistote - to beše Bogom darovana ćerka Joakima i Ane.
Rodjena u Nazaretu, a posle 3 godine odvedena u hram jerusalimski, odakle se vratila opet u Nazaret, da uskoro čuje blagovest sv. arhangela Gavrila o rodjenju Sina Božijeg, Spasitelja sveta, iz njenog prečistoga i devičanskog tela.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

++++5Pozzzz
#2, 21.09.2008 - 20:03
Pomoz bog draga !
#1, 21.09.2008 - 12:06