Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
dejo36 blog

Pišem ti ovo pismo kako bi znao da ti pišem

U vezi one jakne koju si želio, tvoj ujak Pero mi je rekao da ako ti je budemo slali da skinemo dugmad, posto su dosta teška, jer to bi više koštalo, tako da smo skinuli dugmad i stavili ih u džep. 
Dragi sine,

Pišem ti ovo pismo kako bi znao da ti pišem. Ako dobiješ ovo pismo znači da je dobro stiglo. Ako ga ne primiš javi mi, tako da ti ga ponovo pošaljem. Pišem sporo, jer znam da sporo čitaš. Neki dan je tvoj otac pročitao u novinama da se po statistikama većina prometnih nezgoda dešava 1km udaljeno od kuće, tako da smo se nedavno i mi preselili malo dalje od kuće. Kuća je prelijepa, imamo čak i veš-mašinu, ali ne znam da li radi. Jučer sam stavila rublje na pranje, povukla vodu i rublja više nije bilo... Ovdje vrijeme i nije tako loše. Prošli tjedan samo je dva puta padala kiša - prvi put je trajalo 3 dana, a sljedeći put 4. U vezi one jakne koju si želio, tvoj ujak Pero mi je rekao da ako ti je budemo slali da skinemo dugmad, posto su dosta teška, jer to bi više koštalo, tako da smo skinuli dugmad i stavili ih u džep. Napokon smo sahranili tvoga djeda: pronašli smo njegovo tijelo kada smo čistili kuću. Bio je u ormaru od onog dana kada je pobjedio dok smo se igrali skrivača. Prije nekoliko dana eksplodirala je boca od plina u kuhinji: tvog oca i mene je izbacilo van kroz prozor: koji osjećaj! Nakon toliko godina, otac i ja smo izašli van zajedno. Pošto već spominjem tvoga oca - dobio je novi posao! Jako je ponosan. Pod njim je oko 500 ljudi - zaposlili su ga na gradskom groblju, održava travnjak. Tvoja sestra Micika, znaš ona koja se udala za svog muža, napokon je rodila! Ne znamo još spol, tako da ne znam da li si postao tetka ili ujak. Ako bude curica tvoja sestra će je zvati po meni. Čini mi se malo čudno da svoju kćerku zove "mama". Tvoj rođak Jure se oženio. Po cijeli dan se moli pred ženom, jer je još uvijek djevica. I da znaš da više ne viđamo tvog ujaka Luku, onoga koji je umro prošle godine. A da ne govorim o tvom bratu Mirku. On je grozan. Zatvorio je vrata od auta, a unutra su ostali ključevi. Morao se vratiti u stan kako bi uzeo duplikat i kako bi nas sve izvukao iz vozila. Katastrofa!!!!!! Dobro sine, neću ti napisati adresu, jer ne znam koja je. Obitelj koja je ovdje prije nas živjela, uzela je kućni broj sa zida i ponijela ga sa sobom. Ako vidiš Maricu pozdravi je, a ako je ne vidiš nemoj joj ništa govoriti.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nasmeja me do suzaaaaaaaaaaaaaaaaa,bravo.
#1, 24.09.2008 - 18:44
eto bar sad znas da je korisno imati maramicu uza se ... :)
24.09.2008 - 19:10