Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
dejo36 blog

Ona mi sna bit neće, nako ne poludim!

 E Zeljovu ćer ženit nećeš! Ćer iforbirovca Zelja Ratkovića i sinovica špijuna Lala Ratkovića u ovu kuću neće! Ne, ne. Ona mi sna bit neće, nako ne poludim! A ako poludim mož i njig dva oženit mene će bit svedno!  GORČILO: Ja, Gorčilo Zarubica, od oca Maksima Zarubice i majke pokojne Jevrosime Zarubice, rođen 7. 9. godine 1926, selo Virak, ovdašnja opština, svojevoljno, pri čistoj svijesti i ni od koga ne nagovoren, izjavljujem da svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu po ZK ulošku br. 678/45, ostsvljam svojoj ženi Grozdani Zarubici i testamentom svojevoljno određujem da mi na saranu ne može doć sin ni Petrašin Zarubica, ni njegova buduća žena Koviljka Ratković. Ako bidnu imali đece, đeca po svojem izboru, zato što je sin mi Petrašin Zarubica odlučio da, protiv moje volje ovoga sistema, oženi Koviljku Ratković, ćer ifobirovca i domaćeg izdajnika Koste Ratkovića, zvanog Zeljo, čiji je brat Vukota Ratković, zvani Lale, izjavio pred organima UDB-e godine 49.-te da sam ja, Gorčilo Zarubica, ukro zadružnu kobilu Lisu i istu prodo gurbetima, zbog čega sam bio osuđen na šest mjeseci strogog zatvora i na gubloenje prava glasa za tri godine od izlaaka. Testament načinjen dana 8. 8. godine 1965.-te.
GORČILO: (van sebe) E Zeljovu ćer ženit nećeš! Ćer iforbirovca Zelja Ratkovića i sinovica špijuna Lala Ratkovića u ovu kuću neće! Ne, ne. Ona mi sna bit neće, nako ne poludim! A ako poludim mož i njig dva oženit mene će bit svedno!
PETRAŠIN: Što?
GORČILO: Zato što imam pik na njig, eto što! Za njiovu vamiliju je ova kuća zabranjena, za njig je ova kuća na crnu listu, je l ti jasno?
PETRAŠIN: Nijesi tata u pravu. Ona je baš fino i kulturno čeljade. Tako svi kažu.
GORČILO: Fina nije, a kulturna može bit da je. I majka joj je bila kulturna, kulurnije, da izvineš, u ovi kraj nije bilo. Ona u ovu kuću neće. Ona neće!
PETRAŠIN: Oće ona...
GORČILO: Znam ja da ona oće no ne dam! Ne dam, je l ti, jasno?
PETRAŠIN: Nije...
GORČILO: Il ona, il ja, pa biraj!
PETRAŠIN: Ja big rađe nju odabro...
GORČILO: Ču nju?!... E ja sam ti reko: ćer poganog ifobirovca i domaćeg izdajnika Zelja Ratkovića, a ko zna je li i njegova...
PETRAŠIN: (prekida ga) Eto vidiš, možda nije njegova...
GORČILO: (podiže glas) I kučke Miluše, neće! One u ovu kuću, dokle sam ja živ neće!
PETRAŠIN: (za sebe) Nećeš ni ti dovijeka...
GORČILO: Šta to reče?
PETRAŠIN: Ništa....
GORČILO: A znaš li ti, kukavce, da još nijesi oslužio vojsku?
PETRAŠIN: Znam...
GORČILO: Pa, ko si mislio da ostane š njom, doklen si ti u vojsku?
PETRAŠIN: Ja sam mislio da ostane kod nas u kuću, pa da je vi, ko roditelji pričuvate...
GORČILO: Nju da pričuvamo? Nju?
PETRAŠIN: E...
GORČILO: Ako bidne na majku, a oće, ne big je bez diviziona štitit mogo. Ne big je bez kaćuše odbranio! Da vi se, ne daj bože, ujutro rodi dijete i ono bi se izjasnilo za Rusiju.
PETRAŠIN: Ja bez nje ne mogu... Eve ja sad s tobom pričam, a nju vidim
GORČILO: Ja tebe na nju ličim? Auuu! Ja tebe na ono čudo ličim?! Auuu?! Ja tebe...?! Idem iz ovijeg stopa da legnem prugu!
PETRAŠIN: Nema ođe vozova...
GORČILO: Ležaću dokle ig ne uvedu!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: